Lagos visum

Als je op reis gaat naar Lagos, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Lagos nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Lagos heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Lagos bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Lagos overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Lagos gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Lagos

Beste foto's & tips van Lagos

'525936' door JMoerkens '525936' door JMoerkens

PortugalLagos

PortugalLagos

Praia do Camilo

JMoerkens

Lagos is een levendig stadje in de Algarve om een ochtend doorheen te wandelen en daarna te lunchen op één van de vele gezellige terrassen. Het allermooiste aan Lagos vind ik echter de werkelijk prachtige stranden en baaien die het stadje omringen. Één daarvan is Praia do Camilo. Middels een flinke afdaling per trap kom je aan op dit door rotswanden omringde pareltje. Het betreft slechts een kleine baai, met kraakhelder water. Deze foto maakte ik vanuit een soort grot die op het strand gelegen is. Op deze plek snap je maar al te goed waarom de kust van de Algarve zo'n aantrekkingskracht heeft op mensen.

'522387' door Simmes Jan '522387' door Simmes Jan

PortugalLagos

PortugalLagos

Ponta de Piedade

Simmes Jan

De bekende Ponta de Piedade bij Lagos in de Portugese Algarve is indrukwekkend. De erosie op de gele rotsen is hier extreem, sommigen hebben zelfs natuurlijke bogen. En wie goed kijkt ziet in de rotsen fossielen van alle zeedieren. Ooit was dit de zeebodem. Vanuit Lagos vertrekken kleine bootjes voor 45 minuten, waarbij je tussen de beroemde rotsen door vaart. En soms zelfs onder de rotsen door. Ook bij de plek zelf kun je een bootje huren, ze wachten al bij de rotsen. Wie graag mooie foto's wil maken, huurt een boot (met kapitein) rond zonsondergang. Het zachte zonlicht maakt de rotsen extra rood en geel.

'546034' door manuele '546034' door manuele

PortugalLagos

PortugalLagos

Portugese Obama...loo

manuele

In Lagos, een kuststad aan de Portugese Algarve, is het in de zomer best wel druk : het is een heel gezellig en levendig stadje en daar horen natuurlijk ook straatmuzikanten bij. Deze stelde qua muziek niet zo heel veel voor maar ik vond hem ontzettend hard lijken op president Obama .. al zie ik de president niet meteen met een accordeon op straat spelen :-) Zoals in elk stadje loont het de moeite om even weg van de meest toeristische delen te gaan : ook in Lagos vind je buiten het centrum, steile en heel kleurrijke straatjes die een pak rustiger zijn en waar je al eens een "contact" met een vriendelijke local kan voorhebben!

Laat kaart zien