Cabo de Sao Vicente vaccinatie

Ga je op reis naar Cabo de Sao Vicente, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Cabo de Sao Vicente. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Cabo de Sao Vicente en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Cabo de Sao Vicente kan namelijk van gebied tot gebied in Cabo de Sao Vicente verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Cabo de Sao Vicente nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Cabo de Sao Vicente.  

Informatie over Cabo de Sao Vicente

Beste foto's & tips van Cabo de Sao Vicente

'521361' door Simmes Jan '521361' door Simmes Jan

PortugalCabo de Sao Vicente

PortugalCabo de Sao Vicente

Het einde van de...we

Simmes Jan

Vlakbij Sagres ligt Kaap Sint Vincent , het einde van de wereld. Althans, dat dacht men heel lang geleden dat daar het einde was. Sinds het moment dat er daadwerkelijk mensen begonnen te wonen, is het een heilige plek, dit hebben ze kunnen bevestigen doordat ze vele menhirs gevonden hebben. Men zag dit als het einde van de wereld, doordat het woongebied abrupt eindigde in een klif van 50 meter hoog en in de verre omgeving geen land meer te zien was. Ze zagen alleen nog maar water, water en nog eens water. De naam Kaap Sint Vincent, (Cabo de São Vicente is het Portugees) heeft het te danken aan een diaken die hier aan land is gebracht en ligt begraven. Zijn naam? Vincentius van Zaragoza, ofterwijl, Sint Vincent. Er werd een kleine kerk gebouwd bovenop zijn graf en volgens een Arabier waren er altijd raven in de buurt, die wacht hielden bij het graf. De kerk kreeg hierdoor de naam ‘Kerk van de Raven’ en het lichaam heeft hier gelegen tot 1173. Het werd toen door koning Afonso Henriques naar Lissabon gehaald, vergezeld door de vele raven. De 24 meter hoge en 150 jaar oude vuurtoren is de enige bebouwing in de wijde omgeving. Met een zichtwijdte van 90 km is dit één van de belangrijkste bakens langs de Atlantische kust. De vuurtoren is gebouwd op de ruïnes van een oud klooster. Enkele restanten zijn nog altijd zichtbaar.

'527186' door Jan10e '527186' door Jan10e

PortugalCabo de Sao Vicente

PortugalCabo de Sao Vicente

Uitkijkplek Fort...Sa

Jan10e

Cabo de Sao da Vicente met de vuurtoren en de klif bij Sagres waar het fort op staat zijn allebei aangewezen plekken om je om 17.00 uur op de klif te nestelen en de zon onder te zien gaan. Het landschap is er kaal en rotsig.. Afhankelijk waar je gaat staan heb je ook zich op de baai en branding. Deze heb ik kunnen nemen omdat we te laat waren om nog het fort te bezichtigen, (dat sluit dus voor de zonsondergang) maar nog net op tijd om de zonsondergang af te wachten naast het fort.

'512178' door Jan10e '512178' door Jan10e

PortugalCabo de Sao Vicente

PortugalCabo de Sao Vicente

Vuurtoren Cabo de Sao

Jan10e

Rondreis met huurauto door Alentejo en de Algarve voor 11 dagen. Prachtig weer al voor een paar dagen. Mooie nazomer nog begin november. In de Algarve de hele N125 af met hier en daar een d-tour. Van Oost naar West. Morgen weer richting Lissabon. Gister vanaf het fort in Sagres de zonsondergang. Nu echt op de Kaap bij de vuurtoren zelf. Altijd leuk om op uitersten te mogen staan. Wees hier op tijd want het gaat allemaal best snel. In november gaat de zon hier om half zes onder. Het waait en het is fris op dit tijdstip. Maar boffen dat e.e.a. niet mistig is zoals vanmorgen het geval was. Dit westelijke deel van de Algarve heeft mijn persoonlijke voorkeur toch wel.

Laat kaart zien