Beira Baixa

Beira Baixa behoort tot het lager gelegen deel van de Beiras. Dit gebied is bezaaid met kurkeiken en olijfbomen. Qua natuur is het gebied misschien wat minder spectaculair dan Beira Alta, maar je vindt hier wel een aantal historische kasteeldorpen die werden gebouwd omdat de regio eeuwenlang alert moest zijn voor indringers. Het is alsof de tijd stilstaat in deze ommuurde witte dorpjes en de uitzichten zijn weids en prachtig.

Informatie over Beira Baixa

Beste foto's & tips van Beira Baixa

'371356' door A.Verleg '371356' door A.Verleg

PortugalBeira Baixa

PortugalBeira Baixa

Stinkend rijk

A.Verleg

Ze waren stinkend rijk, zelfs zo rijk dat ze hun naam moesten veranderen. De koningin vreesde hun invloed door die rijkdom. De Tempeliers moesten hun naam omzetten in de ridders van de Christus orde. Andere naam, zelfde rijkdom. Hier de trappen naar het kasteel en het klooster in Tomar. In de 8-hoekige toren staat het rijke heilige der heilige, nagebouwd uit Jerusalem.

'373174' door A.Verleg '373174' door A.Verleg

PortugalBeira Baixa

PortugalBeira Baixa

Geen idee waarom!!!

A.Verleg

Geen idee waarom de vissers rond Aveiro dit soort schilderingen op hun aanbrengen. De meeste zijn vol humor en vaak met een ironisch, sarcastisch en seksueel tintje. Hier is de vrije vertaling; Deze vriendin is veel goedkoper!!!

Laat kaart zien