Algarve

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Algarve image

Van strand naar strand in de Algarve

Algarve
Portugal
EvelineVanPutten

Van strand naar strand in de Algarve

15 september - Ondanks de gezelligheid van gisteravond hebben we heerlijk geslapen. Na het ontbijt begonnen we aan onze “Algarve roadtrip”. We hadden bedacht om van strand naar strand te rijden; foto’s maken en even lekker liggen. Na een half uurtje rijden kwamen we aan bij ons eerste strand: Praia do Zavial. Dit is een leuk strand, waar volop gesurft wordt. Althans, waar vele mensen probéren te surfen! Erg leuk om naar te kijken dus! Er hangt een hele relaxte sfeer en het is wat kleiner en gemoedelijker dan het strand bij Carrapateira. We hebben hier lekker een uurtje in de zon gelegen.

We reden door naar het volgende strand: Praia das Furnas. Om hier te komen moet je een stukje over een gravel road rijden, maar daardoor krijg je wel steeds meer het gevoel dat je alleen op de wereld bent. Het strand is niet enorm groot. Op het middengedeelte werd je wat gezandstraald, dus veel mensen lagen naast de mooie kleurrijke rotsen. Wij liepen zelf om een paar rotsen heen, zodat we een privé baaitje hadden. Toen Eveline wat rond ging lopen om foto’s te maken, vielen er één ding op. Veel naakte mensen hier. Op zich geen problemen mee, maar niet zo netjes om naakte mensen te fotograferen. Nog best een uitdaging dus om dit mooie en relaxte strand op de foto te zetten! Hoewel we hier lekker rustig lagen, kwam het water steeds wat verder het strand op gerold. Onze buren – die ons privé baaitje ook ontdekt hadden – waren al meerdere malen opgeschoven naar achter. Toen het water op slechts enkele meters van de rots achter ons kwam, besloten we toch maar onze spullen te pakken. Op naar het volgende strand!

Het was de bedoeling om naar Praia da Figueira te rijden. Op een gegeven moment kwamen we uit op een parkeerplaats, vanwaar je nog een flink stuk moest lopen naar het strand. Nu hebben we geen probleem met lopen, maar de kans dat daar een drinkgelegenheid zou zijn, leek ons klein. Een aangezien Gerben dorst had…

Daarom reden we door naar Praia da Salema. Het dorpje Salema is toeristisch, maar alles is toch wel aardig kleinschalig. De zijkanten van het vrij lange strand werden begrensd door mooie rotsformaties. Na wat foto’s gemaakt te hebben, een ijsje gegeten te hebben, beachtennis te hebben gespeeld en even in de zon gelegen te hebben besloten we weer een stukje verder naar het oosten te rijden.

Onze volgende stop was Lagos. Lagos ligt aan een van de grootste baaien van de Algarve. De baai wordt in het zuiden beschut door de Ponta da Piedade. Deze in helder water gelegen kaap, wordt gekenmerkt door prachtige rotsformaties en grotten. Het is een erg mooi en fotogeniek plekje. Je kunt vanaf verschillende plekken mooie foto’s maken op deze rotsformaties. Nadeel is wel dat het enorm toeristisch is… Letterlijk touringcars vol met mensen worden hier ‘gedumpt’ om van deze rotsen te genieten… Voordeel is wel dat je daardoor ook wat eetgelegenheden hebt en wij dus van een lekkere pizza konden genieten!

Hierna zijn we nog even naar Praia do Camilo en Praia de Dona Ana gereden. Deze twee stranden horen ook bij Lagos. Praia do Camilo is een mooi en schattig klein strandje, dat echt overvol is! Handdoek aan handdoek… De rotsformaties er omheen zijn wel echt prachtig. Praia de Dona Ana is wat groter en heeft ook mooie rotsen op het strand en in het water. Ook heb je vanaf hier een leuk uitzicht op Lagos en Portimão.

Onze laatste stop van vandaag was Portimão, één van de grootste steden van de Algarve. Iets zuidelijker ligt Praia da Rocha, volgens zeggen een van de mooiste stranden van de Algarve. We besloten eerst even in te checken bij ons hotel Praia Avenida, zodat we onze auto konden parkeren; we hadden een plek gereserveerd omdat parkeren hier een ramp schijnt te zijn. We hebben een tijd gezocht naar de parkeergarage, maar uiteindelijk vonden we hem. Nadat we de koffers naar boven hadden gebracht, liepen we nog even het strand op. We zagen een enorm lang en breed strand, met veel strandtenten, ligstoelen, parasols en botenverhuur. Mooi? Nee, zo konden we dit strand niet noemen. Wellicht dat het aan de andere kant van de rotsformaties mooier is, maar dat gaan we morgen wel ontdekken!

Na een opfris sessie in het hotel, zijn we door hét gezellige straatje van Portimão gelopen. Bij een Italiaans restaurantje zijn we neergeploft voor een lekker diner. Na het eten is Gerben nog een crêpe gaan eten en zijn we op ons gemakje weer naar het hotel geslenterd. Tijd om te gaan slapen!

Foto's

773e0.jpg
773e0.jpg
EvelineVanPutten
db066.jpg
db066.jpg
EvelineVanPutten
95656.jpg
95656.jpg
EvelineVanPutten
16e94.jpg
16e94.jpg
EvelineVanPutten
53683.jpg
53683.jpg
EvelineVanPutten