Een onvergetelijke gezinsvakantie in de sneeuw image
Lkoedam

Een onvergetelijke gezinsvakantie in de sneeuw

Met sneeuwzekere, brede afdalingen, snowparks, funparks en buckelpistes. In Karinthië, het zonnige zuiden van Oostenrijk, voelen gezinnen zich kiplekker. Beginners en uitblinkers vermaken zich prima op de uitstekend geprepareerde en veilige pistes – zonder wachttijden bij de liften en met een heerlijk winterzonnetje. Grote en kleine extra's zorgen voor comfort en gemak: moderne liften met verwarmde zittingen, infraroodsauna's direct bij de skipistes, pistebutlers, paard-en-wagen-taxi en nog veel meer. En daarnaast zijn er nog talloze mogelijkheden tot vermaak: zoals rodelen, schaatsen op bevroren meren en waterpret met glijbanen en wildwaterbanen in de thermen en baden van Karinthië.



Kinderen kunnen zich prima vermaken. (Foto: Spalder Media)



Wanneer de kinderen zich prima vermaken, kunnen hun ouders ook heerlijk genieten. Dat weten ze in Karinthië maar al te goed. De jongens en meisjes kunnen op veilige en gecertificeerde pistes skiën. Ook kunnen ze in de snowparks en op de buckelpistes hun kunsten laten zien, op speedtrajecten een wedstrijdje aangaan met papa en zich op het SkiMovie-parcours even heel belangrijk voelen. En dan zijn er ook nog de heuvelige skipaden door het bos, waar je van top tot teen in de winter duikt. De allerjongste gezinsleden verheugen zich op de pistes met dansende en zingende mascottes, op de opwarmplekken direct aan de piste of op het maken van een sneeuwpop.



Karinthië heeft alles te bieden voor een onvergetelijke wintervakantie met het hele gezin. Tijdens het skiën en snowboarden, voor beginners en gevorderden, en met veel pret, avontuur en ontspanning. En buiten de pistes zijn er nog veel meer mogelijkheden tot vermaak: zoals rodelen, schaatsen op bevroren meren en waterpret met glijbanen en wildwaterbanen in de thermen en baden van Karinthië.



Heb je al eens van de gezins-euro gehoord? Die is onderdeel van een weekarrangement van de wintersportregio Bad Kleinkirchheim. Hier carven en skiën kinderen tot 12 jaar op de circa 100 pistekilometers, onder begeleiding van hun ouders, voor maar één euro per dag. Bovendien kunnen indien gewenst de ski's en snowboards worden gehuurd. Ook zijn er heel veel arrangementen voor gezinnen – van vakanties op de boerderij tot en met luxe vakanties in 5-sterren hotels. Bij een verblijf vanaf 4 maart in een van de deelnemende bedrijven is de skipas voor het hele gezin gratis en krijg je 50% korting op de toegang tot de thermen.



In het 'Windel-Wedel-Camp' in de regio Lieser- en Maltatal krijgen kinderen vanaf twee jaar spelenderwijs het bochtenwerk onder de knie. "Knieën buigen en doorzetten" - met raad en daad zorgen de gediplomeerde skileraren ervoor, dat de kleintjes al snel de eerste kneepjes van het vak leren.



Meterix, de kleine meetbeer bij de Weissensee, is een echte vriend van het gezin. Ze hebben hier een leuk kortingsysteem onder het motto: 'Hoe kleiner, hoe voordeliger'. En zo blijft de gezinsvakantie voor de ouders heel betaalbaar. Dankzij Meterix betalen kinderen (onder de 12 jaar) bij bepaalde ondernemingen naar rato van hun lichaamslengte. Gratis skiën! Dat kan van 08.-15.01 een 05.-12.03.2017. Voorwaarde: een verblijf in een van de 50 deelnemende bedrijven. En na het skiën? De Weissensee verandert 's winters in de grootste, constant bevroren natuurlijke ijsvlakte van Europa. De ijslaag kan wel aangroeien tot een dikte van 40 cm. Op spiegelglad gepolijste ijsbanen - 5 tot 25 km lang - en schaatsbanen wordt er naar hartenlust geschaatst en ijshockey gespeeld. Bovendien worden er lessen gegeven voor schaatsers en hardrijders. De vier kilometer lange natuurlijke rodelbaan van de Naggler Alm is ook erg populair.





Het skigebied in Karinthië is geheel gezinsvriendelijk. (Foto: Spalder Media)



Ook het grootste skigebied van Karinthië, het Nassfeld, is heel gezinsvriendelijk. Onder de noemer 'Nice Surprise' worden kinderen tot 10 jaar (in bepaalde periodes en onder bepaalde voorwaarden) uitgenodigd om te komen skiën. Zowel kleine als grote wintersporters verheugen zich hier op de langste floodlightpiste van de Alpen, snowpark Nassfeld, 'Blue Day' met fun-apparaten, 3 SkiMovie-trajecten en een uitstekend terrein om het skiën te oefenen.



Stap in de skicarrousel rond de Millstätter See. Hij ligt midden in Karinthië: de Millstätter See. En vanaf daar ben je in circa 30 minuten met de auto bij de mooiste pistes van Karinthië: op sportberg Goldeck, in Bad Kleinkirchheim/St. Oswald, op de Katschberg, het Nassfeld of de Mölltaler gletsjer. Gezinnen kunnen in deze regio zeer voordelig op pad: vanaf 8 januari tot het eind van het seizoen skiën kinderen tot 14 jaar, die met hun ouders in een accommodatie rond de Millstätter See verblijven, helemaal gratis op sportberg Goldeck. Voorwaarde: beide ouders moeten in het bezit zijn van een skipas.



Het Heidi Alm Skipark op de Falkert is een ideaal toevluchtsoord voor gezinnen met kinderen, die onder de hoede van de grappige figuren Heidi en Peter willen leren skiën. De vier sleepliften en twaalf pistekilometers vormen een uitstekende basis voor het eerste bochtenwerk in de sneeuw. En daarna is het tijd voor Heidi's Kids Snowpark met kickers, boxen, rails, scherpe bochten en de golvenbaan. In het Heidi Alm Skipark op de Falkert skiën kinderen tot hun zesde verjaardag onder begeleiding van een volwassene helemaal gratis. En ouders die dol zijn op skiën, verheugen zich op het circa 2300 meter lange paradijs voor freeriders en toerskiërs op de Falkert.





De Gerlitzen is de populaire berg bij Villach. (Foto: Spalder Media)



De Turracher Höhe is ideaal voor gezinnen. Bovendien kunnen ze hier rekenen op gezinskortingen voor de skipassen, speciale skilessen voor de kids en hotels met een speciaal aanbod voor kinderen (bijv. kinderactiviteiten in het weekend en tijdens de vakantieperiodes). Wil je een heel bijzondere kick beleven? Suis dan via de 1,6 kilometer lange Alpen-achtbaan 'Nocky Flitzer' richting dal. En het snowpark en de funslope zorgen ook voor prettige opwinding.



De Gerlitzen, de populaire berg bij Villach, heeft bovendien het keurmerk 'Welcome Beginners'. Deskundigen van het 'Seilbahnverband' controleren of het skigebied ook echt geschikt is voor beginners en herintreders. Perfecte en onvergetelijke skidagen voor het gezin? Daarvoor heeft de Gerlitzen alles in huis: o.a. brede pistes, kinder- en 'Schneebären'-terreinen, op kinderen afgestemde gerechten en gezinsvriendelijke accommodatie-aanbieders. Eveneens in de regio Villach: de avonturenwereld Kärnten Therme in Warmbad Villach met buisglijbanen, Crazy River en meermin-zwemmen.



Ook de regio Wörthersee en deelstaathoofdstad Klagenfurt hebben 's winters een sfeervol aanbod voor het hele gezin. De 'Pyramidenkogel' en de kerstmarkt in Klagenfurt zijn een bezoekje absoluut waard. Een bijzonder mooie ervaring: tijdens de 'Veldener Advent' verandert Velden in een stad vol engelen. De 'Stille Advent' bij de adventpromenade in Pörtschach geeft je een goede indruk van de Karinthische tradities en gebruiken.



In 'Katschi’s Kinderwelt' op de Katschberg genieten de kids met volle teugen. Hier zijn ze in veilige en goede handen en voeren ze onder deskundige begeleiding van de skileraren hun eerste kunsten uit. Sprekende stripfiguren moedigen de kinderen aan langs de voor hen gereserveerde pistes. En met de Mini­Jet, een op kinderen afgestemde sleeplift, gaan ze weer terug naar het begin. Als de kleintjes tussendoor even willen bijkomen, kunnen ze in de warmtepaviljoens terecht om uit te rusten en weer warm te worden. Na een dag skiën worden de kinderen met de 'paard-en-wagen-taxi' weer teruggebracht naar het hotel.



Wel eens van de 'Schneemannkarte' gehoord? De 'Schneemannkarte' is bedoeld voor kinderen tot tien jaar, is verkrijgbaar in Heiligenblut en kost € 3 in combinatie met een kaart voor de ouders.



Enthousiaste ski-gezinnen komen op de Flattnitz, Saualpe en Simonhöhe in de vakantieregio Mittelkärnten, volledig aan hun trekken. Absolute winterpret voor jong en oud, van begin december tot eind maart? Dat vind je op de sneeuwzekere pistes van de Flattnitz, ver van de drukke skigebieden. Op de Simonhöhe beleven de kleintjes veel sneeuwpret. In het funpark vind je coole jumps en alle ouders genieten volop van de pistes. Een bijzondere ervaring: supersnel rodelen tijdens zonsondergang. Een skidoo brengt de rodelaars naar de start van hun avontuur.



Kleine, maar fijne skigebieden in het Lavanttal: de skigebieden Koralpe, Klippitztörl en Weinebene zijn heel geschikt voor beginnende en herintredende skiërs vanwege hun vriendelijke hellingen en overzichtelijkheid. In skigebied Klippitztörl kunnen kinderen die met hun ouders in een van de deelnemende accommodaties verblijven, in het laagseizoen gratis skiën.



Wil je meer info lezen over andere activiteiten in Karinthië? Klik hier