Zuid- en westkust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid- en westkust image

Oranje, Schwarze Adler en La Selección

Zuid- en westkust
Noorwegen
Corriedewinter

Oranje, Schwarze Adler en La Selección

Noorwegen juli 1974
We willen zover mogelijk naar het noorden reizen, hoe ruiger hoe mooier. Echtgenoot wil het liefst iedere dag naar een andere camping.

Maar wie schetst mijn verbazing? Op 7 juli rijden we een terrein op van een gezinscamping aan de Sognefjord, met alle faciliteiten. Ons tentje kan wel naast de grote Duitse caravan staan. Er staan opvallend veel auto’s met Duits kenteken.

En dan snap ik het: het is de dag van de WK finale Nederland - West-Duitsland!
We kunnen nog net aanschuiven in de propvolle kantine, achter de fans van Die Mannschaft. De stevige mannen en vrouwen met dikke bovenarmen roeren zich flink als Duitsland aan de bal is.
Ze kruipen bijna in de kleine t.v. “Schwarze, Schwarze! ”, roepen ze en als Gerd Müller scoort kraken de stoeltjes.
Die Adler hebben gewonnen, Nederland wordt tweede. Wim Rijsbergen krijgt het shirt van Müller, wij krijgen niet eens een biertje.. ( 10 Mark per glas)

Cuba 11 juli 2010
We willen zo snel mogelijk naar Havana, vanavond vliegen we naar huis.
Maar eerst willen we de WK finale zien, het kan nog net. De bus stopt bij een hotel waar we eerder gelogeerd hebben, we weten de weg. De reisgenoten in oranje outfit rennen de acht trappen op, de lift is te traag.

We kunnen nog net aanschuiven in het restaurant op de bovenste verdieping waar het al vol zit met Cubanen en Spanjaarden. De armen gaan omhoog als Andrés Iniesta na twee maal verlenging het winnende doelpunt maakt.Stoelen vallen om en het gejuich breekt los.
Een dikke Cubaan,( of is het een Spanjaard?) telt een groot aantal flappen van de bundel CUC’s waar hij mee heeft zitten spelen af. Drank voor iedereen!
Wij hebben geen tijd en rennen de acht trappen af. We moeten het vliegtuig halen.

Foto's

cc39d.jpg
cc39d.jpg
Corriedewinter
30ef6.jpg
30ef6.jpg
Corriedewinter
30ef6.jpg
30ef6.jpg
Corriedewinter
4a54e.jpg
4a54e.jpg
Corriedewinter
4a54e.jpg
4a54e.jpg
Corriedewinter