Zuid- en westkust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid- en westkust image

Dag 8: Flåmsbana

Zuid- en westkust
Noorwegen
Jornbrand

Dag 8: Flåmsbana

Om half negen 's ochtends pak ik de eerste trein vanuit Flåm. De treinreis alleen is al een geweldige ervaring. Het geeft een onvergetelijk uitzicht op talrijke watervallen en bergweiden. Na één uur kom ik aan in Myrdal. Dit dorpje ligt op 866 meter hoogte boven de zeespiegel en aan de voet van het Hardangervidda-plateau. Bij Myrdal kun je ook weer de trein pakken naar Oslo of Bergen.

Bij Myrdal kun je de keuze maken om na 20 minuten weer de trein in te stappen voor dezelfde maar fabelachtige terugreis. Ik niet. Ik besluit nog een paar uur te genieten door een wandeltocht van acht uur te maken. Bij Myrdal kun je meerdere wandeltochten maken, die een onvergetelijk uitzicht geven op de fjorden, rotsen, watervallen, bergweiden en bergmeren. De wandeltochten variëren van één tot vier uur, maar voor de geoefende wandelaar zijn er ook tochten van zes tot acht uur. Eén ding is zeker, voor iedereen is de Flåmsbana een onvergetelijke attractie.

Bij Flåm is het mogelijk om prima kanotochten te maken over het Aurlandsfjord. Ook kun je het fjord goed zien, vanuit een luie stoel op één van de vele rondvaartboten. Verder zijn er diverse wandel- en mountainbiketochten vanuit Flåm, die ook een prima impressie geven van het veelzijdige gebied.

Foto's

5a766.jpg
5a766.jpg
Jornbrand
44c85.jpg
44c85.jpg
Jornbrand
7dd4d.jpg
7dd4d.jpg
Jornbrand