Tromsø

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Waanzinnig Aurora Borealis

Tromsø,
Noorwegen


#mynorwaystories:
Op onze reis naar de Lofoten en Vesterålen hebben we maar liefst 5 avonden Aurora Borealis oftewel het noorderlicht kunnen aanschouwen. Wat een waanzinnig natuurfenomeen is het toch! Je kunt in je reis rekening houden met de stand van de maan (zo weinig mogelijk maanlicht geeft een betere kans het te zien) en met de regio waar je heen gaat. Andere factoren als onbewolkt weer heb je niet voor het kiezen, maar zelfs dan is het afwachten: gaan we het zien, en wanneer dan?
In Malangen, zo’n 80km van Tromsø, heb je een prachtige plek waar totaal geen lichtvervuiling is, bij 2 meertjes (die op het moment dat wij er waren dichtgevroren en besneeuwd waren) en waar een aantal lavvus staan, sami-hutten. In een van de hutten was net een houtvuur aangestoken, waardoor je de omgeving ook nog een beetje kunt zien. We hadden nog nooit eerder zo’n heftig noorderlicht meegemaakt, het danste overal om ons heen, de hemel liet continu groen en paars licht zien. Je kunt ook nog net de Grote Beer ontwaren in de sterren. Zo ontzettend geweldig!!
Probeer altijd een plek met zo weinig mogelijk lichtvervuiling op te zoeken, kleed je goed aan en ga naar buiten! Het kan zomaar gebeuren! En vergeet naast het fotograferen vooral niet ook te genieten van dit wonder!