Telemark

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Natuurlijk zwemparadijs, potholes Eikhom

Telemark,
Noorwegen


In het zuiden van Nissedal vind je een natuurlijk kunstwerk, de Potholes van Eikhom, gecreëerd door het water van de rivier Fyresåna.

De potholes werden pas zichtbaar nadat de rivier werd ingedamd voor het opwekken van elektriciteit. In de zomer biedt dit natuurlijke zwembad een heerlijke verfrissende duik , sommige van de potholes zijn wel 10 meter diep!

Wij waren er in juni nog wat fris om te zwemmen. We hadden dit kleine paradijsje helemaal voor ons zelf en genoten van de rust. Fantastisch voor een picknick!

Tip voor het maken van mooie foto's van water is natuurijk een polarisatiefilter. Bij het maken van deze foto had ik die nog.
Ik was zo aan het draaien aan het filter (normaal kreeg ik het er met geen mogelijkheid af!), plons daar lag ie in een van de potholes. Dus de volgende tip let goed op dat het filter er nog goed is opgeschroefd!

Hoe kom je bij de potholes: Op weg 41 (telemarksvegen) neem je de afslag naar Haugsjåsund Family Camping, en volg dan de bordjes naar Jettegrytene (potholes).