Noorwegen

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Cruise door de Noorse fjorden

Noorwegen


Afgelopen zomer zaten we in een prachtig afgelegen huisje aan de Hardangerfjord in Noorwegen. We zaten op ons terrasje en genoten van het schitterende uitzicht en de rust. We waren net met ons kleine motorbootje en een hengel de fjord op geweest in een poging ons avondmaaltje te vangen (helaas zonder geluk). Opeens zien we in de verte een immens schip aankomen: wow, een cruiseschip! Als een varend appartementencomplex glijdt het schip van Princess Cruises voorbij. Na een kwartier slaan grote golven tegen de oever bij ons huisje. "Oef, zijn wij blij dat we net veilig aan land zijn!" zeggen we tegen elkaar.
Een dag later zien we de Holland America Lijn voorbij varen, 's avonds, prachtig verlicht. Wat een immens grote schepen, we zijn onder de indruk. Het blijkt dat aan het eind van de Hardangerfjord de plaats Eidfjord ligt, waar de cruiseschepen aanmeren om vanuit daar het fjordengebied te ontdekken.
We gaan die week nog een paar eer vissen, maar zitten een stuk minder ontspannen in ons bootje: een van ons blijft steeds alert en tuurt de fjord af of er niet toevallig een cruiseschip aan komt varen!