Bergen tijdsverschil

Wat is het tijdsverschil met Bergen? Het is belangrijk om te weten in welke tijdszone Bergen zich bevindt en wat het tijdsverschil is met Nederland en België. Met name voor het boeken van vliegtickets en hotelboekingen kan dit van belang zijn. Maak je een lange vlucht naar het oosten, dan kom je door het tijdsverschil al snel pas de volgende ochtend aan.

Informatie over Bergen

Beste foto's & tips van Bergen

'269532' door jhhuijs '269532' door jhhuijs

NoorwegenBergen

NoorwegenBergen

Floyen berg

jhhuijs

De Floyen berg is een van de zeven bergen rond de Noorse stad Bergen. Het hoogste punt van de berg ligt op 425 meter. De berg werd vermoedelijk vernoemd naar een fløy (windwijzer) die aan een stok op de berg hing om zeilschepen in de haven de windrichting te tonen. De eerste vermelding van deze windwijzer was in 1560. [1] De kabelbaan geopend in 1918, vervoert passagiers over een traject van 850 meter vanaf het centrum naar een punt op 320 meter hoogte. Dit uitzichtspunt over de stad wordt druk bezocht door toeristen. Hier staat ook een restaurant dat in 1925 geopend werd. Het eindstation wordt tevens gebruikt als start- en eindplaats voor wandel- en langlauftochten over de berg. De kabelbaan heeft drie tussenstations die voornamelijk gebruikt worden door de bewoners van de huizen die tegen de bergwand aan zijn gebouwd. Op de voorgrond ligt het idyllische meertje Skomakerdike, verderdoor een blik op de stad Bergen.

'491296' door DGraat '491296' door DGraat

NoorwegenBergen

NoorwegenBergen

Ulriken berg mooiste.

DGraat

Ulriken is de hoogste van de zeven bergen rond de Noorse stad Bergen. Vaak raden ze aan om Fløyen te bezichtigen, echter Ulriken is bij uitstek een prachtige plek waar het stukken rustiger is met een top uitzicht.

'527537' door WKerkhof '527537' door WKerkhof

NoorwegenBergen

NoorwegenBergen

Fjord cruise vanuit..

WKerkhof

In de fjorden van Mostraumen is veel vis te vinden. Niet zo gek dus dat hier in de winter ook goed gevist kan worden. Je hebt alleen een goed dik pak nodig en waarschijnlijk de nodige alcohol om jezelf warm te houden!

Laat kaart zien