Bergen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Uitzicht over Bergen

Bergen,
Noorwegen


Afgelopen zomer eindigden we onze rondreis door Noorwegen in Bergen, de tweede stad van Noorwegen, met zo'n 275.000 inwoners. Bergen is een gezellige en overzichtelijke stad, waar voldoende te doen is. Je kunt de oude wijk Bryggen bezoeken (Unesco Werelderfgoed), met de houten en voor Bergen kenmerkende gekleurde huizen, maar ook de vismarkt, met veel verschillende soorten vis (tot onze schrik ook walvis...).

Je kunt ook een leuk ritje maken met de Fløibanen tram. Je kunt ook naar boven wandelen , maar deze tram brengt je in 8 minuten naar de top van Mount Fløyen. De kabelbaan Fløibanen, geopend in 1918, vervoert zo’n miljoen passagiers per jaar over een traject van 850 meter vanaf het centrum naar een punt op 320 meter hoogte. Eenmaal boven is het uitzicht over de fjorden, de stad en het bergachtige landschap prachtig. Toen wij er stonden vertrok er juist een enorm cruise-schip van de Holland America Lijn, indrukwekkend om te zien. Eenmaal boven kun je verschillende wandelroutes volgen, een hapje eten of even wat drinken en zijn er speelmogelijkheden voor kinderen te vinden.

Fløyen (vroeger Fløien), ook wel Fløyfjellet genoemd, is een van de zeven bergen rond de Noorse stad Bergen. Het hoogste punt van de berg ligt op 425 meter.