Nederland reviews

8
Nederland museum-vrolik
aticketto was hier 01 dec 2018
De combinatie ziekenhuis en museum lijkt misschien niet voor de hand liggend maar in dit geval is dat zeker wel. In museum Vrolik staan namelijk de normale en afwijkende bouw en ontwikkeling van het menselijk lichaam centraal. Museum Vrolik is vernoemd naar Gerard Vrolik (1775-1859) en zijn zoon Willem (1801-1863). Gerard en Willem waren allebei hoogleraar Anatomie in Amsterdam. Hun Museum Vrolikianum was een privécollectie die stond opgesteld in hun grachtenhuis. Sinds 1984 is het museum in het AMC gevestigd en sinds kort helemaal opgeknapt. Misschien niet voor iedereen weggelegd want een groot deel is op sterk water gezet. Er zijn aangeboren misvormingen te zien zoals éénogigheid (cyclopie), open ruggetjes en Siamese tweelingen. Maar ook skeletten die duidelijk vergroeien laten zien. Ook zijn er collecties te zien van andere tijdgenoten zoals de Hovius-Bonn collectie. Dit is de oudste anatomische verzameling van Amsterdam. Veel beenderen in de kast laten inmiddels zeldzaam geworden aandoeningen zien in een vergevorderd stadium. Andere bieden een bizar kijkje in het dagelijks leven van de 18e eeuw: een been dat door een karrenwiel is verbrijzeld; de schedel van een man die een trap van een paard heeft gekregen. Dat maakt de Vrolik-verzameling tot een waardevolle en tegelijk ontroerende erfenis, die je met gepast respect bekijkt. Museum Vrolik is van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 geopend. Entree € 7.50
Meer Highlight
  • Bijzonder Museum
  • Unieke Collectie
  • Niet geschikt voor mensen met een zwakke maag
Review geplaatst op 2018-12-20
8
Nederland Amsterdam
hansdewildt was hier 01 sep 2018
Amsterdam heeft ook zijn eigen uitkijktoren, de A'dam Toren. De A'dam Toren is gevestigd in het voormalige Shell-gebouw aan de overzijde van het IJ. Het gebouw is 80 meter hoog en bestaat uit 22 verdiepingen. Het heeft een draaiend restaurant waar je heerlijk en romantisch kunt dineren. Stevig aan de prijs maar dan heb je ook wat…. Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht over de stad en kun je bij helder weer tot de duinen en het IJsselmeer kijken. Met “gevaar voor eigen leven” kun je dan nog even in de schommels op het hoogste plateau. Je wordt dan opgetrokken zodat de schommel naast het gebouw komt te hangen. 80 meter boven de grond dus maar niet doen na het heerlijke dinertje…
Stad
  • leuk om te proberen
  • spannend
  • prachtig uitzicht
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-01-01
8
Nederland Amsterdam
remcoenmarloes was hier 01 aug 2018
Het centrum van Amsterdam past natuurlijk helemaal niet in het plaatje van Columbus en weg gaan van de gebaande paden. Ik raad dan ook om op Centraal Station de andere kant op te lopen, naar de pont die richting de NDSM-werf gaat. Op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord is het namelijk een stuk rustiger en het lijkt hier wel een andere wereld ten opzichte van de rest van Amsterdam. Van dit oude havengebied wordt gebruik gemaakt door nieuwe horeca gelegenheden, maar ook door creatievelingen die een bedrijfje willen starten. Loop eens binnen bij de NDSM-loods, waar veel verschillende start-ups te vinden zijn tussen de industriele overblijfselen van de haven. Of loop richting de Rijksmonumentale hijskraan waarin nu een hotel is gevestigd. Ook voor een rustige plek aan het water kan je hier terecht, bijvoorbeeld bij Pllek. Wil je helemaal een plekje voor jou alleen? Loop dan voorbij Pllek over de Ms. van Riemsdijkweg, totdat je bij de bankjes aan het water uitkomt.
Stad
  • Fotogenieke plekken
  • Veel minder toeristen dan in het centrum
Review geplaatst op 2018-08-28
8
Nederland Zeeland
hansdewildt was hier 01 jul 2018
Een van de mooie plaatsjes op het eiland Tholen is het dorpje Oud-Vossemeer. Tegenwoordig zijn het twee verschillende dorpen, oud- en nieuw Vossemeer die gescheiden zijn door het drukbevaren Schelde-Rijnkanaal. Oud-Vossemeer ligt in Zeeland en Nieuw-Vossemeer in Noord-Brabant. Oud Vossemeer heeft een bijzondere geschiedenis. Het heeft nauwe banden met de bekende presidentsfamilie Roosevelt uit de Verenigde Staten. In het begin van de 17e eeuw emigreerde de stamvader van het geslacht Roosevelt vanuit Oud-Vossemeer naar New-York. Het Wapenschild van de familie hangt nog altijd in het Ambachtsherenhuis waarin tegenwoordig het Roosevelt Informatiecentrum is gevestigd.
Regio
  • interessante geschiedenis
  • buiten de gebaande paden
  • rustig
  • even zoeken
Review geplaatst op 2018-08-06
8
Nederland Zeeland
hansdewildt was hier 01 jun 2018
Tholen is een van de eilanden van Zeeland, ofschoon het eigenlijk in West Brabant ligt. De omgeving van Tholen is een polderlandschap met vele dijken. De omgeving van Tholen staat ook bekend om de teelt van aardappelen, mais, graan en snijbloemen. Toeristen kunnen het historische stadscentrum bezichtigen van het stadje Tholen en de mooie omgeving van de Oosterschelde en het Zoommeer bezoeken. Aan de Oesterdam ligt het recreatieterrein 'de Speelmansplaten' vanwaar onder andere verschillende watersporten kunnen worden beoefend. Ook de duiksport wordt bij de Oesterdam regelmatig bedreven. De Oosterschelde en het Zoommeer zijn zeer vogelrijk. Tholen is een heerlijk wandeleiland. De wind, de zilte zee en het groene landschap zijn typische ervaringen op het eiland Tholen. Oude dijken, molens, boerenhoeves en authentieke kernen vindt je er ook volop. Rust en ruimte genoeg in het Nationaal Park Oosterschelde. Doe eens een rondje Tholen in de mooie provincie Zeeland. Op dit rustige eiland dat bijna geheel aan het water ligt kom je leuke plaatsjes tegen zoals het stadje Tholen en Sint Maartensdijk. Sint-Maartensdijk had oorspronkelijk een haven aan de Pluimpot, een zij geul van de Oosterschelde en voormalig zeearm, maar als gevolg van de watersnood van 1953, is de Pluimpot in 1957 bij Gorishoek afgedamd en viel de haven droog. Een prachtig wandelgebied !
Regio
  • leuke plaatsjes
  • mooie dijken
  • strand
  • wandeleiland
  • rustig
  • niet in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2018-06-16
7
Nederland Friesland
hansdewildt was hier 01 jun 2018
De Afsluitdijk is de waterkering tussen Noord-Holland en Friesland, die het IJsselmeer afsluit van de Waddenzee. Hieraan ontleent de dam zijn naam. De Afsluitdijk is belangrijk om Nederland tegen overstromingen te beschermen. De Afsluitdijk is een onderdeel van de Zuiderzeewerken. In 1927 werd begonnen met de aanleg. In 1932 werd het laatste sluitgat, de Vlieter, gesloten. Een jaar later werd de dijk opengesteld voor het wegverkeer. Op de plaats waar de Afsluitdijk werd gedicht, werd een monument opgericht, het Vlietermonument. Sinds kort heeft Friesland er een nieuwe attractie bij gekregen. Het Afsluitdijk Wadden Center in Kornwerderzand. Hier krijg je alles wat met de Afsluitdijk te maken heeft, in tekst en beeld te zien. Zeker de moeite waard om te bezoeken.!!
Regio
  • prachtig uitzicht
  • interessant
  • redelijk rustig
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2018-12-31
9
Nederland tholen
hansdewildt was hier 01 jun 2018
Of je nu actief wilt zijn of juist ontspanning zoekt, op Tholen is genoeg te doen. Je geniet er op je eigen manier van het prachtig natuurschoon. Wandelend, fietsend, of aan het water; Tholen is de moeite waard om te ontdekken. Tholen is ook een echt wandeleiland. Met slechts één stoplicht op het eiland is Tholen super rustig. Er zijn talloze prachtige wandelingen uitgezet en met of zonder kaart kun je op pad gaan. Tientallen routes leiden langs onontdekte plekjes en stille paden. Geniet van de unieke natuur en authentieke dorpjes. De wandelingen behoren tot de mooiste routes van Zeeland. Die móet je een keer gelopen hebben.
Regio
  • prachtig natuurschoon
  • prachtig wandelgebied
  • buiten de gebaande paden
  • rust
  • kan in het hoogseizoen iets drukker zijn
Review geplaatst op 2019-01-15
9
Nederland Zeeland
Karlijn was hier 15 mrt 2018
Zeeland is een provincie van Nederland, de hoofdstad Middelburg is de kleinste provinciestad van Nederland. In Middelburg staat de Lange Jan, daar kan je inklimmen. Het is een toren die je vanaf de heel Walcheren kunt zien. De Zeeuwse stranden zijn heerlijk en de snelwegen zullen je verbazen, er is niet veel verkeer op de snelwegen. Je kan in Zeeland ook heerlijk watersporten. Kortom, perfect voor iedereen die van water houd!
Regio
  • schone stranden
  • sommige stranden zijn heel druk
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Nederland Noord Holland
agrotewal was hier 01 feb 2018
Julianadorp een dorp zo'n 7 km onder de rook van Den Helder wordt de afgelopen dagen regelmatig bezocht door vogelaars. Met name Kruiszwin een woonwijk in Julianadorp heeft in de winter een attractie van formaat. Al een aantal jaren komen hier een stel pestvogels om te genieten van de besjes die door de hele wijk veelvuldig voorkomen. En dat niet alleen, maar er is ook een ijsvogel te zien, die een vaste plek heeft vlak bij een speeleilandje. De beste plek om beide vogelsoorten te zien is het bruggetje tussen de woonwijken Kruiszwin en Doorzwin.
Regio
  • zes pestvogels in de wintermaanden
  • ijsvogel
  • in het gras veel hondenpoep
Review geplaatst op 2018-02-06
7
Nederland Friesland
TonyUyttenhove was hier 01 dec 2017
Stavoren (Starum in het Fries) is een bijzondere plaats die je kunt bezoeken tijdens een vakantie in Friesland. Dit is namelijk de oudste en ooit de rijkste stad van de provincie. Hier verbleven ook een tijdlang de Friese koningen. Bijna alle straten in Stavoren liggen langs het water, wat het ook leuk maakt om door dit stadje te wandelen.
Regio
  • Ligging
  • Weinig beleving
Review geplaatst op 2018-01-19
10
Nederland
AnikaRedhed was hier 01 nov 2017
De werven langs de grachten zijn uniek in de wereld. Op het Domplein kan je een tijdreis maken door 2.000 jaar. Je kan er Nudelsoep eten en stamppot. Iedere brug heeft zijn verhaal. En er zijn nog geen Nutellawafels :)
Land
  • oude stad
  • historie
  • sfeer
  • soms erg druk in de smalle straten
Review geplaatst op 2017-12-04
10
Nederland Friesland
catolla was hier 01 nov 2017
Erg positief :) Mooie locatie met vennen, bos, heide en veel meer. Goed voor de fietsers, ook voor wandeling. Perfect tijd - augustus/november, maar ook de hele jaar.
Regio
  • mooi natuur
  • geen
Review geplaatst op 2017-12-05
8
Nederland
ChristaThieme was hier 01 okt 2017
De Moerputtenbrug of Moerputtenspoorbrug vlakbij Den Bosch is onderdeel van een 7,5 km lange wandelroute door het natuurgebied De Moerputten. De spoorbrug is in 1881 gebouwd als onderdeel van de Halve Zolenlijn en overbrugt de veenplas Lange Putten. In 2006 is de spoorrails weggehaald en is het een wandelpad annex fietspad geworden. De wandeling start bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het startpunt is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De auto kan geparkeerd worden op de parkeerplaats aan de Deutersestraat. Een deel van de wandelroute gaat over een vlonderpad. De vlonders zijn neergelegd om de kwetsbare flora en fauna in het moerasachtige gebied te beschermen. Het is een afwisselende wandeling door een prachtig gebied met hooilanden, rietvelden, moerassen en open wateren.
Land
  • Weinig andere wandelaars
  • Mooi afwisselend landschap
  • De brug en het vlonderpad maken het bijzonder
  • geen
Review geplaatst op 2017-11-05
8
Nederland Zeeland
kburgers1 was hier 01 okt 2017
Zeeland is voor de sport- en recreatieduikers de place to be. Je vind in Zeeland een diversiteit aan duikplekken voor iedere duiker. Mooie stekken in het Grevelingenmeer tot prachtige getijde duikstekken in de Oosterschelde. Je kan zowel overdag als in de nacht prachtig duiken. Het onderwaterleven is divers. Van de grote Noordzee krabben en kreeften, kwallen, sepia's tot de kleinste slakjes. Zelfs het zeepaardje is gespot in de Oosterschelde. De meeste duikstekken bieden faciliteiten: sanitair, restaurant, parkeerplaats en soms een vulstation. Houdt wel even rekening met de hoge dijk die je op mag om de duikstek te bereiken. Persoonlijk ben ik fan van duikstekken als de Bergse Diepsluis, hier vind je in het voorjaar parende sepia's. Het is een simpele duik. Ook de duiken in Dreischor of Den Osse (grevelingen meer) zijn prachtig. En als je dan lekker gedoken hebt kan je aan de waterkant nog genieten van het water, de frisse zeelucht of je gaat nog heerlijk wandelen over het strand. En s'avonds gezellig eten in een pitoresk oud plaatsjes in zeeland. Voor de duiker het ideale weekje/weekendje weg in Nederland.
Regio
  • Prachtige en diverse duikstekken
  • Goede duikfaciliteiten
  • Naast duiken is er nog meer ontspanning
  • Afstand t.o.v. oost Nederland
Review geplaatst op 2018-01-19
8
Nederland
aticketto was hier 01 okt 2017
Den Bosch is een zeer leuke stad voor een stedentrip in eigen land. En voor elk wat wils. De cultuursnuivers kunnen terecht bij het Noord Brabants Museum en de shopaholics kunnen hun credit kaart laten wapperen in de diverse winkelstraten. Ook zijn er veel oude specialiteiten winkeltjes waar Broodspecialist van Schijndel een must is. Die verkopen namelijk de originele Bossche lulkoek. Maar vergeet vooral niet een rondvaart over de Binnendieze en zie de Noord-Brabantse hoofdstad van een hele ander kant. Of sluit je aan bij een stadswandeling want er zijn prachtige verborgen plekjes met hun bijzondere verhalen. En wil je even de hoogte in dan moet je bij de Sint Jan zijn. Tijdens de klim zie je dan het Carillon, het uurwerk en de tentoonstelling over de geschiedenis, bouw en restauratie van de toren. Tussendoor vooral niet vergeten om de voetjes te laten rusten bij een van de vele oude stadscafeetjes.
Land
  • Oude specialiteiten winkeltjes
  • Veelzijdig
  • Diverse Musea
  • Brabantse gezelligheid
  • veel bezienswaardigheden
  • Prijzige horeca
Review geplaatst op 2017-10-27
10
Nederland Limburg
mcramers was hier 01 okt 2017
Een prachtig gebied, waar je lekker kunt wandelen en fietsen. Auto's mogen hier niet komen. Wel zie je altijd mensen sporten o.a. wielrennen, mountain biken, skeeleren enz. Je ziet hier damherten, wilde zwijnen, paddenstoelen. Het is zeer afwisselend, met heide, dennenbomen, beukenbomen. Kortom, je kunt er bijna iedere dag naar toe en het is nooit hetzelfde.
Regio
  • Veel variatie
  • Soms druk, b.v. herfstvakantie
Review geplaatst op 2017-10-28
10
Nederland
Als kind ben ik er geweest, maar is het openluchtmuseum ook nog leuk en interessant als je volwassen bent? Afgelopen maand ben ik er met mijn partner geweest, en ik kan een volmondig ja als antwoord geven. Gelukkig hadden we vooraf al wat keuzes gemaakt van gebouwen, die we graag wilden zien. Anders hadden wij aan het einde van de dag nog niet de helft van het park gezien. Wat we vooral leuk vonden, was dat het museum niet alleen oude boerderijen en huizen heeft, maar ook moderne architectuur en exposities. In verschillende woningen zitten vrijwilligers die meer kunnen vertellen over het gebouw en diens vroegere bewoners. Wie niet veel wil lopen, kan de oude tram nemen die door het hele park rijdt en je op de belangrijkste punten afzet. Een nieuwe attractie in het museum is de Canon van Nederland. Tien van de 50 gebeurtenissen hebben ze uitgewerkt in een mini-expositie. Erg leuk voor kinderen en jong-volwassenen, voor ouderen een beetje teveel prikkels met alle beelden, videos en voorwerpen. Wij hebben enorm genoten! In het zomerseizoen is het er misschien een beetje té druk met alle toeristen, maar in het voor- en naseizoen op een doordeweekse dag kun je er heerlijk een dagje vertoeven.
Land
  • veel geschiedenis op een leuke wijze gebracht
  • meer dan een daguitje
  • diversiteit aan gebouwen en onderwerpen
  • Leuk voor alle leeftijden
  • In de zomer is het erg druk zijn met toeriste
Review geplaatst op 2017-10-18
7
Nederland Noord Brabant
marcvankessel was hier 01 sep 2017
Tja, eigenlijk hoef je niet veel woorden vuil te maken over Noord Brabant. Het is de mooiste én gezelligste provincie van Nederland. Vele bossen, vele weilanden, vele vennen, kleine gezellige dorpjes, en niet te vergeten een aantal prachtige natuurparken zoals Biesbosch en Drunense duinen.
Regio
  • Mooi
  • Gezellig
  • Geen
Review geplaatst op 2017-02-08
9
Nederland Gelderland
GertBurgstad was hier 01 sep 2017
Prachtig landgoed (Schovenhorst0 met de meest uitlopende bomen, van jong tot 160 jaar oud. Verschillende bosparken met verschillende wandelroutes. Na afloop van het wandelen heerlijk genieten van een hapje en een drankje.
Regio
  • Uitgebreid, mooi lopen
  • Geen
Review geplaatst op 2017-09-08
8
Nederland
afpmvannunen was hier 01 sep 2017
Mooi educatief museum over het weven en spinnen van diverse stoffen. Een prachtig textiellab waar ze nieuwe stoffen en technieken ontwikkelen. Zowel aan de historie als aan de toekomst gedacht.
Land
  • Educatief
  • weinig parkeergelegenheid
Review geplaatst op 2017-09-28