Nederland

De vossen in de AWD

agrotewal was hier op 2019-03-29 Gepost op: 2019-03-30 7 reacties.
Gisteren heel vroeg op pad om dochterlief af te zetten bij Schiphol. En wat een goede gelegenheid om weer eens naar de AWD te gaan. Vroeg in de morgen is het er rustig al is de kans op het zien van één of meer vossen niet bijster groot. Ik had geluk en uiteraard veel geduld. Bij het verboden gebied gingen een paar mannen met een geweer op jacht naar herten. Die zag ik even later in paniek over de duinen vliegen. En meteen daarna in de verte (ik denk wel 200 meter) een vos. Ik pakte mijn knisperende plastic zak en ja hoor ze kwam dichterbij, nieuwsgierig en hongerig, stak ze het watertje over om bij mij te komen. Ik lok de vossen wel maar voeren doe ik niet en teleurgesteld droop de vos af. Een zogende moeder duidelijk te zien aan haar tepels. Ze struinde de hele omgeving af op zoek naar een hapje. Kort daarvoor had ik al een karkas van een grote vogel zien liggen, ik rook mijn kans en ben daar gaan wachten. Na tien minuten zag ik een bruine flits, een klein kopje keek over een liggende boomstam naar me. Jammer genoeg ben ik nog niet tot grote capriolen in staat na mijn recente heupoperatie. Ik moest het doen met een gladde boomstam, rond en eigenlijk griezelig glad probeer ik mijn evenwicht te bewaren. Het moertje kijkt naar mij en snuffelt dan tussen de veren op zoek naar een botje. Zodra ze dat te pakken heeft zet ze haar scherpe tandjes in de lekkernij, wat een genot om te zien. Jammer genoeg kunnen jullie het niet horen, het ging door merg en been. Mijn dag kan niet meer stuk, een vos met haar natuurlijke prooi is zoveel mooier dan de hondenbrokken die veel fotografen meenemen om ze te lokken. Een trieste bijkomstigheid was de partner van de gestorven zwaan, hij/zij liet zo nu en dan een kreet horen die me kippenvel bezorgde. Na een tijdje knagen en kauwen houdt de vos het voor gezien en duikt het struikgewas in. Zo kan het dus ook, genieten van de natuur zonder ingrijpen van de mens.
0
7

Foto's bij dit blog

De vossen in de AWD
De vossen in de AWD
Alle blogs van agrotewal
 

7 reactie(s) bij "De vossen in de AWD"

 • profile image comment

  Een prachtig moment op de vroege ochtend en het levert een mooie foto op. Super!

  Door POSJE • geplaatst op 2019-05-07 19:13:47
 • profile image comment

  Een superontmoeting die je niet snel zal vergeten, Anita! Fantastisch gedaan.

  Door Dalix • geplaatst op 2019-04-09 09:17:04
 • profile image comment

  Heel bijzonder, hopelijk heeft ze nog iets meer gevonden.

  Door corriedewinter • geplaatst op 2019-04-03 15:49:32
 • profile image comment

  Heerlijk moment om mee te maken. Gelukkig voer je de wilde dieren niet, want dat is ook not done, sowieso niet en ook niet dus voor alleen maar om een foto te maken. En zie, ook zonder voeren kan je een mooie foto maken door wat geduld op te brengen.

  Door meijnhout69 • geplaatst op 2019-04-02 16:29:00
 • profile image comment

  Vind dit een top blog en leuke foto's, Dat kraken kan ik mij goed voorstellen, in de quarantaine station kwam King jaguar een brulaap oppeuzelen voor ons raam, de ontzette angstige ogen van mijn vrouw spraken boekdelen toen de schedel werd gekraakt.

  Door geo • geplaatst op 2019-03-30 22:41:51
 • profile image comment

  Wat een mooie ontmoeting

  Door ThijsVDenBurg • geplaatst op 2019-03-30 21:28:15
 • profile image comment

  Zo wat een geluk had je hier, zo vroeg op de ochtend! Altijd fijn als je zoiets kunt meemaken. Mooie foto's heb je kunnen maken.

  Door karinm • geplaatst op 2019-03-30 17:22:35

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.