Haarlem beste reistijd

Het weer in Haarlem

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Haarlem te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Haarlem? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.
 

Beste reistijd voor Haarlem

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Haarlem:De beste reistijd voor Haarlem is mei t/m september. Ondanks de drie heersende klimaatsoorten, kent Haarlem geen extreme weersomstandigheden. De winters zijn niet schrikbarend koud, de zomers niet puffend heet. De meeste regen valt in de zomermaanden juli en augustus, wonderbaarlijk genoeg zijn dat ook de maanden waarin je de meeste kans hebt van de zon te genieten.


Reisadvies
Voor Haarlem geldt een positief reisadvies.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

Informatie over Haarlem

Beste foto's & tips van Haarlem

'505832' door geervannesmeed '505832' door geervannesmeed

NederlandHaarlem

NederlandHaarlem

Gravestenenbrug

geervannesmeed

De Gravestenenbrug, een dubbele ophaalbrug over het Spaarne, is samen met de fraaie gerestaureerde woningen aan de overzijde, waarschijnlijk het meest gefotografeerde object in Haarlem. De brug is vernoemd naar Gravesteen, een nederzetting van de Graaf van Holland. Bij de vernieuwing van deze brug in 1863, zijn fundamenten teruggevonden die dateren van vóór de 13de eeuw. De brug werd vanwege bouwvalligheid in de jaren '40 van de vorige eeuw niet meer gebruikt, maar is in 1950, toen het benodigde geld er was, herbouwd. De ophaalbrug zelf is van staal, met een wegdek van eikenhout. In het fraai gerestaureerde grote dubbelpand aan de overzijde was in de 16de en de 17de eeuw bierbrouwerij "de Olifant" gevestigd. Het brouwersambacht was in die tijd de belangrijkste vorm van nijverheid in Haarlem. Het water, dat men voor de bierproductie nodig had, kwam aanvankelijk uit het Spaarne. Later in de zestiende eeuw werd het uit bekkens in de duinen gehaald en met schuiten over het Spaarne aangevoerd. De gevels hellen trouwens iets naar voren, ze zijn "op vlucht" gebouwd. Het bouwen op vlucht houdt het doelbewust voorover laten hellen van de gevel van een bouwwerk in. Dit vergemakkelijkte het hijsen van goederen naar de zolder.

'532074' door geervannesmeed '532074' door geervannesmeed

NederlandHaarlem

NederlandHaarlem

Het mooiste straatje.

geervannesmeed

De Korte Houtstraat is mooi om doorheen te lopen (en te fotograferen uiteraard). Het schijnt dan ook de meest gefotografeerde straat van Haarlem te zijn. Er zijn ook tal van leuke ambachtelijke winkeltjes met o.a. handgemaakte bonbons en zijden lampenkappen, Els Handmade Design, een wijnwinkel en –proeverij en een knus restaurant. In de donkere maanden komt er kerstdecoratie tevoorschijn en lampionnen zoals hier op de foto, zorgen 's avonds voor sfeer. Maar wanneer alles fris groen is en in bloei staat, vind ik het toch op zijn mooist. Je mag het dan ook gerust het "Groenste straatje van Haarlem" noemen. Je kunt de Korte Houtstraat vinden achter het Nieuwe Kerksplein richting Lange Houtstraat . Vlakbij de Raamsingel.

'496494' door afrika '496494' door afrika

NederlandHaarlem

NederlandHaarlem

Hongerig kroost

afrika

Na de AWD meteen ook maar doorgefietst naar landgoed Elswout in Overveen. Ook een prachtige plek om te wandelen. Voor de poort zwommen pa en ma Waterhoen met hun kroost . Ze hadden het razend druk om al die hongerige en piepende bekkies te voeren.

Laat kaart zien

Laatste Haarlem artikelen

Hier wil je naartoe: de gezelligste tuinkas van Nederland

Onder Haarlemmers is het Veerkwartier, een voormalige plantenkas aan de Veerplas, razend populair. Het is de eigenaren gelukt om er een rust- en speelplek te creëren in de natuur, waar ook nog eens lekker en duurzaam gegeten kan worden. En dat proef je aan alles. Zo staat de kachel aan en zitten de...

Onder Haarlemmers is het Veerkwartier, een voormalige plantenkas aan de Veerplas, razend populair. Het is de eigenaren gelukt om er een rust- en speel...