Nederland feestdagen

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Nederland, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Nederland, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

1 januari – Nieuwjaarsdag

Februari/Maart – Carnaval
Nederland kent twee soorten Carnaval: Rijnlands Carnaval en Bourgondisch Carnaval. Het Rijnlands Carnaval staat vooral bekent om zijn vele Carnavalsverenigingen die vaak een eigen Prins, Raad van elf en een eigen praalwagen hebben voor de optocht. Het kostuum erg belangrijk, met de nadruk op schmink. Bourgondische Carnaval had de insteek van een eetfestijn, waarbij met verkleed ging en elkaar belachelijk maakte. Kenmerkend is dat de plaatsnamen tijdens de Carnaval worden veranderd. Zo heet Den Bosch dan Oeteldonk en krijgt Breda de naam Kielegat.

5 & 6 april – Pasen
Een traditie tijdens Pasen zijn de paasvuren en de paashaas met paaseieren die kinderen moeten zoeken.

27 april - Koningsdag
Een nationale feestdag in Nederland, Aruba, Curaçao en Sint-Maarten ter ere van de staatshoofd.

5 mei – Bevrijdingsdag
Viering van de bevrijding van de Duitse bezetting in Nederland in 1945.

10 mei – Moederdag
Viering van het moederschap.

14 mei - Hemelvaartsdag
De herdenking van Jezus die is opgevaren naar God in de hemel.

24 & 25 mei – Pinksteren
Tijdens Pinksteren wordt op de vijftigste dag na Pasen, herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde over de apostelen.

21 juni – Vaderdag
Viering van het vaderschap.

11 november – Sint Maarten
De feestdag van Martinus van Tours, vooral bekend als Sint-Maarten, een belangrijke grondlegger van het katholieke christendom. In Nederland kennen we dit feest vooral van de lampionnentocht. 

5 december – Sinterklaas
Sinterklaas is een volksfeest dat elk jaar op 5 december in Nederland, België en in veel Nederlandse koloniën gevierd wordt. Het feest wordt gekenmerkt door kinderen die hun schoen zetten. Vroeger werd de schoen in de kerk gezet en de rijken legden dan iets in de schoenen. De opbrengst werd 6 december verdeeld onder de armen.

25 & 26 december – Kerstmis

Informatie over Nederland

Meer Nederland inspiratie

'481778' door vulture1960 '481778' door vulture1960

Nederland

Nederland

Gebouwen rechtzetten.

vulture1960

Je hebt dat wel eens je ziet een mooi gebouw en zet het op de foto! Thuisgekomen zet je de foto's op je computer. En dan is dat gebouw staat dat gebouw scheef. (uit zijn perspectief getrokken) Soms geeft dat een mooi effect, en dan moet je het niet corrigeren. Een voorbeeld hiervan is als je tussen 2 of 3 hoge woontorens gaat staan en dan omhoog een foto maakt. Dan hellen ze mooi naar elkaar over en heb je in het midden een mooi rondje aan blauwe lucht. Soms is het ook niet zo mooi. Een kerk met een hoge toren lijkt net de toren van Pisa terwijl hij toch echt recht staat. Is corrigeren moeilijk? Nee dat valt best wel mee! Let wel op door de correctie kan het zijn dat je stukjes van je foto moet afsnijden. Houd daar dus al rekening mee bij het maken van de foto. Iets ruimer kaderen. Met welke software kan dat? Picassa - Nee Photoshop Elements - JA Lightroom - Ja (zelfs automatisch)(vanaf versie 5) Je hebt ook een gratis programmaatje waar je dat mee kan genaamd [url="http://www.marcus-hebel.de/foto/links.html" target="_blank"]Shift-N[/url] (Windows) Een ander handig programma hier voor is [url="http://epaperpress.com/ptlens/" target="_blank"]PT-Lens[/url] hier mag je in de probeer versie 10 fotos rechtzetten bevalt het dan kun je het kopen voor 25 dollar. Pt-lens is voor wel windows als op de MAC. Handleiding hoe beide programmas werken vind je [url="http://www.wilmakarels.nl/picasa3/perspectief.php" target="_blank"]hier[/url] Succes, het is niet zo moeilijk en het maakte je foto mooier! Gewoon proberen!

'472619' door FemkeWoltring '472619' door FemkeWoltring

Nederland

Nederland

Routes plannen met...

FemkeWoltring

Met google earth kan je heel makkelijk routes plannen gewoon ctrl+6 en dan krijg je een metertje dan neem je path en klik gewoon de weg die je wilt wandelen. Er staat bij aan hoeveel km je al zit. Even printen... en klaar!

'473197' door Annemaria '473197' door Annemaria

Nederland

Nederland

Muziek bij...afleveri

Annemaria

Soms zit je zo enorm te genieten van de muziek die gebruikt wordt bij tv-programma's en je vraagt je af hoe je erachter kunt komen welke muziek gebruikt is. BIj het programma 3 op reis is dat mogelijk. Kijk maar op deze site: [url="http://www.llink.nl/Muziek.1647.0.html" target="_blank"]http://www.llink.nl/Muziek.1647.0.html[/url] Je kunt de muziek per land vinden, erg handig! Toch leuk, kun je nog even nagenieten!

Bekijk alle foto's en tips