Montenegro stekker

Montenegro – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Montenegro, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Montenegro gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Montenegro gebruikt kunnen worden zijn : Type C en F
Stekker C
Stekker F

Informatie over Montenegro

'510075' door travelbag '510075' door travelbag

MontenegroDurmitor NP

MontenegroDurmitor NP

Wandelen in Montenegr

Voor wie van wandelen houd is een wandelreis in Montenegro een aanrader. In 8 dagen hebben wij van hut naar hut gelopen in een schitterende natuur. Hier zijn we in het Dormitor NP. Een park met hoge rotspunten van sommige meer dan 2000m.Het park staat onder bescherming van Unesco.

'844678' door travelbag '844678' door travelbag

MontenegroBiogradska Gora NP

MontenegroBiogradska Gora NP

Bio Gradska National.

Tijdens een wandelreis van 10 dagen door Montenegro doen we ook het Bio Gradska National Park aan. Een van de kleinste van de vier Nationale parken van het land. Een park met bos en wateren. Zeer geschikt gebied om te hiken en gelegen in het centrale deel van het land. Een mooi gebied om al wandelend te ontdekken.

'542278' door KHeijlaerts '542278' door KHeijlaerts

MontenegroDurmitor NP

MontenegroDurmitor NP

Onontdekt wandelgebie

Deze zomer ben ik wezen wandelen in Montenegro. Klein, maar prachtig landje! Vooral de binnenlanden zijn nog totaal niet toeristisch. Ik heb diverse lange wandelingen gemaakt waarbij je urenlang niemand tegen komt. Je slaapt veelal in kleine 'kabouterhuisjes' die 'Katun' worden genoemd. Basic, maar erg leuk! Alles wat er nu in de bergen is om te overnachten is nieuw, of nog in aanbouw. Behalve in de stadjes zoals het ski-stadje Zabljak, daar is wel wat toerisme. Al is dat wel voornamelijk lokaal toerisme. Dit is een foto van onze eerste wandeling. In Durmitor NP. We zijn heel die hoge berg in de achtergrond rond gewandeld en zijn nu bijna aan het einde van de wandeling. Een boertje heeft hier zijn plek gevonden en er liepen dan ook heel gezellig koeien en geiten met bellen om hun nek te klingelen, en rechts beneden zie je een paard. Ik heb mijn wandelingen gemaakt met een lokale gids en dat is wel aan te raden op de meeste plekken. Er staat over het algemeen wel een route aangegeven hoor, maar je loopt toch voornamelijk van A naar B en niet in een rondje zoals hier in Nederland. Je zal dus toch vervoer moeten regelen. Voordeel is meteen dat je de gids de kleren van het lijf kan vragen ;-) Exif: Nikon D7000; Sigma 24-70 bij 24mm; f9; 1/200; ISO100

Bekijk alle Montenegro foto's en tips