Montenegro reisadvies

Voor een plezierige en veilige vakantie naar Montenegro, is het belangrijk op de hoogte te zijn van het actuele reisadvies, Dat wij hieronder geven. Want iedereen wil natuurlijk veilig op reis! Daarom is het belangrijk om te weten of Montenegro een veilige bestemming is. Het ministerie van buitenlandse zaken geeft op basis van de actuele situatie aan of er een positief reisadvies Montenegro is of een negatief reisadvies Montenegro. Let er bij je reisvoorbereiding goed op in welke regio’s van Montenegro dit advies geldt. Deze hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Doel van dit reisadvies is om je te informeren over de veiligheid in Montenegro. De veiligheid heeft onder meer betrekking op het aantal misdrijven, demonstraties en rellen, de verkeersveiligheid, actuele noodsituaties door natuurrampen, gevechten tussen bevolkingsgroepen en oorlog. Ook veiligheidsrisico’s met betrekking tot ziektes en gezondheid en epidemieën worden in dit reisadvies meegenomen.

Actueel reisadvies Montenegro

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor reizen naar Montenegro. Let er wel op dat je geen foto’s maakt van militaire gebouwen en objecten. Dit is namelijk verboden. 

Dit advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van jouw reis. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Zie hier het actuele reisadvies voor Montenegro van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Informatie over Montenegro

Meer Montenegro inspiratie

'412210' door JasperSneep '412210' door JasperSneep

MontenegroPodgorica

MontenegroPodgorica

De lokale Niagara...F

Ok, het was even zoeken en alleen een miniscuul bordje met de lokale naam zorgde ervoor dat we hier uitkwamen. Het was een zo goed als drooggevallen riviertje, waarvan we totaal niet hadden verwacht dat het zo'n lange en diepe waterval zou zijn. Er zit een restaurant naast, maar heel eerlijk, we waren de enige toeristen naast een handje locals.

'510075' door travelbag '510075' door travelbag

MontenegroDurmitor NP

MontenegroDurmitor NP

Wandelen in Montenegr

Voor wie van wandelen houd is een wandelreis in Montenegro een aanrader. In 8 dagen hebben wij van hut naar hut gelopen in een schitterende natuur. Hier zijn we in het Dormitor NP. Een park met hoge rotspunten van sommige meer dan 2000m.Het park staat onder bescherming van Unesco.

'506276' door travelbag '506276' door travelbag

MontenegroLovcen NP

MontenegroLovcen NP

Uitzicht op de baai..

Na een hele dag wandelen door het Lovcen Nationaal Park komen we richting Kotor. Een mooie stad in Montenegro. De baai van Kotor is een van de meest diep gelegen baaien in de Adriatische zee. Het zicht van bovenaf op de baai is erg mooi.

Laat kaart zien

Laatste Montenegro artikelen

Met onze reisgids Montenegro ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Vreugdekogel raakt vliegtuig

Een passagiersvliegtuig van Montenegro Airlines is enkele minuten voor de landing getroffen door een zwervende kogel. De Fokker100 met 32 passagiers en vijf crewleden heeft een veilige landing kunnen maken op Podgorica, de eindbestemming van de vlucht.

Een passagiersvliegtuig van Montenegro Airlines is enkele minuten voor de landing getroffen door een zwervende kogel. De Fokker100 met 32 passagiers e...