Montenegro beste reistijd

Het weer in Montenegro

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Montenegro te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Montenegro? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Montenegro

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Montenegro:De beste reistijd voor Montenegro mei t/m oktober. Montenegro heeft warme zomers en regenachtige winters. In de herfst waait er vaak een aangenaam briesje.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Montenegro

Meer Montenegro inspiratie

'412210' door JasperSneep '412210' door JasperSneep

MontenegroPodgorica

MontenegroPodgorica

De lokale Niagara...F

Ok, het was even zoeken en alleen een miniscuul bordje met de lokale naam zorgde ervoor dat we hier uitkwamen. Het was een zo goed als drooggevallen riviertje, waarvan we totaal niet hadden verwacht dat het zo'n lange en diepe waterval zou zijn. Er zit een restaurant naast, maar heel eerlijk, we waren de enige toeristen naast een handje locals.

'510075' door travelbag '510075' door travelbag

MontenegroDurmitor NP

MontenegroDurmitor NP

Wandelen in Montenegr

Voor wie van wandelen houd is een wandelreis in Montenegro een aanrader. In 8 dagen hebben wij van hut naar hut gelopen in een schitterende natuur. Hier zijn we in het Dormitor NP. Een park met hoge rotspunten van sommige meer dan 2000m.Het park staat onder bescherming van Unesco.

'506276' door travelbag '506276' door travelbag

MontenegroLovcen NP

MontenegroLovcen NP

Uitzicht op de baai..

Na een hele dag wandelen door het Lovcen Nationaal Park komen we richting Kotor. Een mooie stad in Montenegro. De baai van Kotor is een van de meest diep gelegen baaien in de Adriatische zee. Het zicht van bovenaf op de baai is erg mooi.

Laat kaart zien

Laatste Montenegro artikelen

Met onze reisgids Montenegro ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Vreugdekogel raakt vliegtuig

Een passagiersvliegtuig van Montenegro Airlines is enkele minuten voor de landing getroffen door een zwervende kogel. De Fokker100 met 32 passagiers en vijf crewleden heeft een veilige landing kunnen maken op Podgorica, de eindbestemming van de vlucht.

Een passagiersvliegtuig van Montenegro Airlines is enkele minuten voor de landing getroffen door een zwervende kogel. De Fokker100 met 32 passagiers e...