Malta stekker

Malta – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Malta, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Malta gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Malta gebruikt kunnen worden zijn : type G
Stekker G

Informatie over Malta

'497620' door pkoelewijn '497620' door pkoelewijn

MaltaMalta

MaltaMalta

Filfla

Aan de zuidkant van het eiland Malta is de blauwe grot waar je met een bootje naartoe kunt gaan. Voor de blauwe grot ligt een imposante natuurlijke brug die hier van bovenaf is gefotografeerd. Op deze foto zie je bovenaan het eilandje Filfla liggen. Dit onbewoonde eilandje, dat ongeveer 5 km van de kust van Malta ligt, is een vogelreservaat. Boudewijn Buch maakte er in 1988 (zonder toestemming) een wandelingetje van enkele minuten. Dit beschrijft hij in zijn boek "Eenzaam". De wandeling op Fuilfla werd op tv uitgezonden in het programma "De wereld van Boudewijn Buch" op 25 december 1988. Nog te zien op youtube. Zoek bij Filfla

'289410' door edwinaverdingh '289410' door edwinaverdingh

MaltaMalta

MaltaMalta

Feestelijke lampjes

Tijdens de zomermaanden kan je in Malta in elk dorpje terecht voor een feest. Het aanbidden van de één of andere heilige is hier zo belangrijk dat er elke avond wel vuurwerk. Straten en kerken worden versierd met heel wat kleurrijke lichtjes, beelden van heiligen en vlaggen. In Medina zette de fanfare in vol ornaat hun beste noten voor. Ik wou hen nog op de foto, maar daarom staan er enkele hoofden op die er eigenlijk af moesten.

'519872' door JoshuaX '519872' door JoshuaX

MaltaGozo

MaltaGozo

Uitersten

Het land Malta bestaat uit het eiland Malta en buureiland Gozo. De twee zijn bijna uitersten van elkaar. Malta is één van de dichts bevolkte eilandstaten ter wereld met ongeveer 300.000 inwoners, en dat is aan alles te merken. Gozo is de kleine broer, meet 8 bij 12 km, is landelijk, véél rustiger, kleurrijker en groener, en is gezegend met mooie tafelbergen en pittoreske, authentieke dorpjes zoals je op de foto kunt zien. Er staan enkele megalithische tempels uit de bronstijd en het heeft een spectaculaire kust met onder meer de Azure Window, een enorme rotsboog in de zee. Als je Malta gaat bezoeken zou ik de helft van je vakantie op Gozo doorbrengen als je van bovenstaande gecharmeerd bent. Je kunt eenvoudig met een boot oversteken. Wij hebben dat zo gedaan en dat bracht ons een leuke afwisselende vakantie tussen hectiek, rust, cultuur en natuur..

Bekijk alle Malta foto's en tips