Blue Lagoon foto's & tips

'459869' door Jan10e '459869' door Jan10e

MaltaBlue Lagoon

MaltaBlue Lagoon

On the Edge of Comino

Jan10e

Een heerlijke halve dag vanaf het vertrekpunt van de ferry naar Gozo: Een speedboat bracht ons naar de Blue Lagoon op Comino. Daar werden we gedropt in het gekrioel op een apenrots. Het water is er prachtig blauw turqoise. De dagjesmensen van de boottrips en de locals zelf (het is zaterdag) liggen hier overbevolkt te zonnen. Er staan eet- en ijskarren. Wij kwamen niet voor het zwemmen, maar om de lagune te zien. We konden zelf bepalen hoe laat we welke boot weer terug zouden nemen. Dus nemen we de tijd om langs de klif naar de St. Mary's Tower te lopen. Onderweg diverse uitzichten over de kust van Comino naar Gozo in de verte. Het stukje turqoise water waar de diverse boten voor liggen is de Blue Lagoon. Op de terugweg vaart de boot vlak onder de kust van Comino om ons de grotten en inhammen te laten bewonderen.

'522942' door MelissaS '522942' door MelissaS

MaltaBlue Lagoon

MaltaBlue Lagoon

Bezoek Comino, het...

MelissaS

Ga zwemmen en snorkelen in de Blue Lagoon! Comino is het kleinste eiland van Malta maar met het het mooiste stukje zee: helder, schoon en felblauw. Wandelen op dit ongerepte eilandje (zonder wegen of voetpaden) is voor de actieveling ook een aanrader. Na het wandelen en/of snorkelen uitrusten? Geen probleem, strandbedjes en drinkkraampjes genoeg. Om hier te komen moet je vanaf Malta een boot nemen. Er gaan verschillende boten per dag. Tip: neem één van de laatste boten weer terug. Grote kans dat je een zonsondergang tijdens je boottrip treft. En die is werkelijk waar praáááchtig! Een ondergaande zon, weerkaatsend in de zee en geen enkele blokkade die dit uitzicht verziekt. Langzaam maar zeker verdwijnt Comino in een donkere schaduw. Heel bijzonder!

'538717' door gekkofan '538717' door gekkofan

MaltaBlue Lagoon

MaltaBlue Lagoon

The Blue Lagoon in...

gekkofan

Comino is een eilandje dat ongeveer halverwege de vaargeul tussen Malta en Gozo ligt. De oppervlakte van het eilandje bedraagt slechts 3,5 vierkante kilometer. Op het eilandje is nauwelijks bebouwing te vinden en auto's zijn er niet toegestaan. Het eiland is vooral bekend vanwege de zogenoemde 'blue lagoon' die er te vinden is,waarin het water zeer helderblauw is.Je moet het zien om te geloven!

'497059' door Jeanne '497059' door Jeanne

MaltaBlue Lagoon

MaltaBlue Lagoon

De Blue Grotto

Jeanne

Een leuke trip op Malta is om een boot trip rond en in de grotten te maken, genaamd "de Blue Grotto". Je kunt zelf een boot(je) regelen maar als georganiseerde tocht is het ook mogelijk! Je vaart door grillige rotsformaties, best een leuke ervaring!

'535844' door gekkofan '535844' door gekkofan

MaltaBlue Lagoon

MaltaBlue Lagoon

Zwemmen , snorkelen e

gekkofan

Tussen Malta en Gozo ligt Comino, dat een paradijs is voor snorkelaars, duikers, windsurfers en wandelaars. Comino is slechts drieëneenhalve vierkante kilometer groot. De belangrijkste attractie van het eiland is de Blue Lagoon, een beschutte baai van glinsterend blauw water met een wit strand, uitstekend geschikt voor een dagtrip met een cruise of zeilboot.

'530462' door viclo '530462' door viclo

MaltaBlue Lagoon

MaltaBlue Lagoon

Bleu Lagoon

viclo

De Bleu Lagoon is prachtig, maar probeer hier zo vroeg mogelijk te zijn dan kan je nog een uurtje of twee genieten want tegen de middag komen massa's boten aan. Ook de strandjes zijn aan de kleine kant waardoor je snel een overbevolkt gevoel krijgt.Maar het is er wel zalig zwemmen.

'535657' door gekkofan '535657' door gekkofan

MaltaBlue Lagoon

MaltaBlue Lagoon

Met een zeilschip naa

gekkofan

Comino is een eilandje dat ongeveer halverwege tussen Malta en Gozo ligt.Het eiland kent een aantal kleine baaien waarin gezwommen kan worden. De bekendste hiervan is de Blue Lagoon, waarin het water zeer helderblauw is. De helderblauwe kleur ontstaat doordat het licht van de zon in het heldere water breekt in verschillende kleuren. Het water absorbeert echter de meeste van die kleuren, behalve blauw. Hierdoor lijkt het alsof het water zelf blauw is. Dit geeft een spectaculair effect.