Venetië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Venetië image

Ciao "Venetie"

Venetië
Italië
Belin-en-nikon

Ciao "Venetie"

Onze laatste ochtend in Venetië. We willen graag gaan uit checken maar merken dat de receptie nog niet open is. We zetten onze bagage terug in de kamer en lopen naar de koffiebar “Torrefazione Marchi,” rio Tera san Leonardo die we de dag ervoor gemist hadden. Daar aangekomen lopen wij naar binnen en blijven netjes op onze beurt wachten. De mensen die na ons komen lopen door naar achteren en worden direct geholpen. Blijkbaar moet je eerst naar achterlopen, je bestelling plaatsen, het benuttigen (ook weer op een veel te smalle plankje) en voor afrekenen. Het is dat de koffie er echt overheerlijk is want voor de vriendelijkheid of bediening moet je hier echt niet zijn.

We hebben nog een paar uur voor de boeg voordat we op het vliegveld moeten zijn. We rekenen uit of we het zouden redden om Saint Michel te bezoeken De begraafplaats van Venetië is per boot te bereiken. We stappen op een overvolle Vaporetto, gelukkig gaan de meeste mensen door naar Murano. Wij stappen bij Saint Michel uit.
Het voelt toch vreemd om hier te zijn, als toerist een begraafplaats te bezoeken. Uit respect zal ik tijdens ons bezoek aan deze plek niet fotograferen.
Bij de kinderbegraafplaats word ik overspoeld met verdriet. Ik weet niet wat er met me gebeurd, het is net een vlaag dat over me heen gaat en ik begin te snikken.
Het enigste wat ik op dat moment kan bedenken is van de plek weg te lopen diep inademen en de gevoelens proberen los te laten.
Het is inderdaad indrukwekkend om al die graven te zien. We lopen daar nog even rond en nemen daarna de vaporetto terug.

Het is bijna lunch tijd en nog een adresje op mijn lijst, “Barcareto da Lele” Campo dei Tolentinti. We kwamen daar aan en zagen dat het aardig druk was. Nou dan zitten we in ieder geval goed. We hebben wat broodjes (Panini) en glaasjes rode wijn besteld en heerlijk in het zonnetje gegeten.

Dit was een mooie afsluiter voor ons weekend aan Venetië.

Foto's

72358.jpg
72358.jpg
Belin-en-nikon