Rome

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rome image

Trevifontein, Villa Borghese, Pantheon, Piazza del Navona, Piazza del Popolo...

Rome
Italië
EvelineVanPutten

Trevifontein, Villa Borghese, Pantheon, Piazza del Navona, Piazza del Popolo...

Eerste Paasdag, 27 maart 2016
Dachten we vandaag lekker een beetje uitgeslapen te hebben, blijkt de klok gewoon een uur vooruit te zijn gegaan… Na een wederom heerlijk ontbijt gingen we weer aan de wandel. We zijn eerst naar de Tritonfontein gelopen, de fontein van Neptunus, die wordt gedragen door vier dolfijnen. Daarna kwamen we bij de San Carlo alle Quattro Fontane. Deze fonteinen hadden we de afgelopen dagen al een paar keer gezien, maar wisten nog niet dat dit volgens het boekje een ‘hoogtepunt’ was. Vervolgens zijn we kriskras gaan lopen rondom het Quirinaal. Het Quirinaal is met zijn 61 meter de hoogste van de zeven heuvels. Vanaf het Piazza del Quirinale heb je een leuk uitzicht over de stad en het Palazzo del Quirinale is een machtig groot paleis, gebouwd als zomerverblijf voor de paus. Even later kwamen we bij een winkeltje waar ze zelf pasta maakten; in alle mogelijke kleuren en vormen! Super leuk!

Om de hoek lag de Fontane di Trevi. Het was hier giga-druk! De Trevifontein is een van de beroemdste fonteinen ter wereld. Het water bereikt de fontein langs een van de weinige intact gebleven waterkanalen uit de Romeinse oudheid. Na een paar foto’s en het gooien van een muntje, liepen we door naar Piazza Colonna. Hier staat een grote obelisk van bijna 30 meter hoog. De reliëfs op de zuil beelden taferelen uit van een oorlog van een één of andere keizer. Helaas is de wenteltrap in de zuil niet meer toegankelijk voor publiek. Achter het Piazza lag het Palazzo Chigi. Ook hier stond weer een grote obelisk. Sowieso zag je door de hele stad veel obelisken staan, de één nog mooier en groter dan de ander. Omdat Eveline weer een andere kant op liep dan Gerben (met kaart) wilde, kwamen we ineens uit bij het Pantheon. In de zevende eeuw werd de ‘tempel voor alle goden van het hemelse Pantheon’ ongevormd tot kerk. De koepel, symbool voor de hemel, vormt een perfecte cirkel van precies 43,3 meter. In een zijstraatje van het Pantheon hebben we een ijsje gehaald, die we voor de fontein op het Rotonda Pantheon hebben opgegeten.

Met een klein omweggetje zijn we naar het S. Ignazio di Loyola gelopen. Dit is een enorme kerk, waar toevallig ook een (paas)dienst aan de gang was. De voorganger was van alles aan het vertellen en begon ook ineens te zingen. Best indrukwekkend! Toen was het tijd voor de Spaanse trappen. De winkelstraat die er naar toe leidt, bestaat uit voornamelijk high-end winkels. Allemaal luxe merken tasjes, kleding en horloges… Eenmaal bij de Scalinata di Spagna aangekomen, bleek dat de trap grotendeels was afgesloten vanwege renovaties. Het lekker socializen op de trap, zoals dat eigenlijk hoort, zat er dus niet bij. Dan maar gewoon omhoog, naar het Trinita del Monti. Vanaf hier hadden we weer een mooi uitzicht over de stad.

We zijn doorgelopen naar het Piazzale Napoleone I in het Villa Borghese park. We zijn een stukje het park in gelopen en zijn neer geploft op een stukje gras om te zonnen. Het was echt weer fantastisch weer, dus trui uit, broek omhoog en ogen dicht! Heerlijk! Toen we honger begonnen te krijgen, zijn we naar het Piazza del Popolo gelopen. In een klein zijstraatje vonden we het hamburgerrestaurantje Brillo Burger. Hier hebben we een lekkere hamburger uitgezocht, die we zittend in het zonnetje op het Piazza del Popolo hebben opgegeten. Deze hamburger was echt verrukkelijk! Hierna hebben we een stukje langs de Tiber gelopen en kwamen we bij een groot plein, genaamd Piazza Navona. Dit langgerekte plein heeft zijn vorm te danken aan de atletiekwedstrijden die hier vroeger werden gehouden. Later zijn hier een paar fonteinen en een obelisk bij gebouwd. De vier mannenfiguren aan de voet van de obelisk vertegenwoordigen de vier stromen die voor de vier destijds bekende continenten staan. Hier zijn we neer geploft op een terrasje met een lekker glaasje wijn. Ook hebben we nog wat straattheater gekeken, onder andere een ‘professionele clown’, zoals hij zichzelf noemde. Daarna zijn we weer rustig aan richting het hotel gelopen. Hoewel we vandaag ‘pas’ 14 kilometer hebben gelopen, hadden we toch zin om even te relaxen.

Later op de avond zijn we naar Taverna Flavia gelopen. Omdat het Pasen is, hadden ze een speciaal paasmenu. Nadat we prosecco van het huis hadden gekregen, werd ons viergangendiner geserveerd. Uiteraard hoorde hier ook een goede fles wijn bij. Lekker! Als antipasti kregen we soort van chips met Parmezaanse kaas. Als primo werd een super lekkere lasagne geserveerd. Vlak daarna volgde onze derde gang (secondo): pulled pork with erbs and potatoes. Ook weer ontzettend lekker! Als nagerecht kregen we iets waarvan we de naam niet meer weten, maar het zat een beetje tussen cake en brioche in, gevuld met perzik en opgemaakt met slagroom en aardbeien. Super lekker allemaal! Nadat Gerben vijf glazen wijn op had en een espresso, was het tijd om te gaan. Gerben had zichzelf nog een ijsje beloofd bij de ijswinkel die de afgelopen dagen een rij had tot aan buiten. En zo liepen we toch nog even bij Come il Latte langs, waar we nog een klein ijsje hebben gehaald. Zo, en nu zijn we ontploft! Plof!

Foto's

0c560.jpg
0c560.jpg
EvelineVanPutten
a9e40.jpg
a9e40.jpg
EvelineVanPutten
a7909.jpg
a7909.jpg
EvelineVanPutten
bed23.jpg
bed23.jpg
EvelineVanPutten