Rome

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rome image

Rome

Rome
Italië
Reismicrobe

Fietsen in Rome

Wie me bij het lezen van deze titel voor gek verklaard: ik geef je geen ongelijk. Toen mijn moeder me voorstelde om tijdens onze citytrip een fietstocht te ondernemen door Rome, heb ik hetzelfde gedaan. "Ben je gek?" Ik heb er namelijk enkele weken gewoond en er heeft nooit een haar op mijn hoofd aan gedacht om er te fietsen. Te druk, te gehaast, en gewoon ook niet op fieters voorzien.

Neen, fietsen in Rome was niet mijn eerste idee. Maar nadat m'n moeder het idee op me losliet, ben ik beginnen surfen en leek het zo gek nog niet. Op de website www.fietseninrome.nl vond ik m'n gading. Ik deed wat research en koos voor de PANORAMA TOUR.

Eind september stond ie dan op 't programma. Ik trok naar de Eeuwige Stad met mijn mama, 3 tantes en hun dochter. Met ons achten schreef ik ons in voor een namiddag op de fiets. Om 15.30u start onze tour, maar om 15.15u worden we verwacht voor het afstellen van onze fiets. Fietsen in Rome zit in de Via Labicana, en we moeten ons haasten om er op tijd te geraken. Reken toch op een kwartiertje stappen vanaf het colloseum.

Aangekomen betalen we onze som: 39 euro per persoon voor een 4.5uur durende fietstocht. Daarna krijgen we ieders een fiets toegewezen, ons zadel wordt juist afgesteld, wie wil krijgt een fietstasje vooraan of grote opzij (handig voor je rugzak). Een flesje water er in, de helm op onze kop en klaar! Maar! We vertrekken niet voor er een groepsfoto genomen wordt die men belooft later door te mailen.

We waren erg onder de indruk van onze gids. Al gauw werd duidelijk dat Martine een belezen iemand was, en dat ze haar wijsheid niet van buiten had gestudeerd maar er echt kennis van had. Een van m'n nichtjes bleef haar uit interesse met vragen bestoken, en op elke (hoe gekke ook) vraag kon ze antwoorden. Martine heeft zich nooit geërgerd aan ons (of ze liet het toch niet merken): hoewel we misschien soms wat lang treuzelden, er dan een platte band was, en we op het einde veel te laat terug waren. Martine was super!

Ik ben op plaatsen geweest waar ik nog nooit een voet gezet had, terwijl ik toch zes weken in Rome gewoond heb. Ik had bewust voor de PANORAMA TOUR gekozen, en ik had gelijk: enkele prachtige vergezichten zijn ons te beurt gevallen. Belangrijke hoogtepunten waren: Cicus van Maximus, Aventijn en de Sinaasappeltuinen, Engelenburcht en de wijk Trastevere in het donker!

We waren het er nadien snel over eens: dit was het hoogtepunt van onze trip! We zagen dingen waar we anders niet snel zouden komen, we hoefden éven niet te wandelen, we volgden gewoon zonder zelf dingen te moeten uitzoeken waar heen, ... GENIETEN!

En dat fietsen in Rome? Was het zo'n hel? Nee, helemaal niet. Martine kende de weggetjes zeer goed, liet ons bij gevaarlijke kruispunten in groepjes oversteken en sprak op voorhand tekens met ons af voor een goede communicatie tijdens het fietsen. Een meevaller.

Mensen, fietsen in Rome. Gewoon doen. Niet twijfelen, bang zijn voor het verkeer is nergens voor nodig. Van op de fiets krijg je een heel ander perspectief op de stad. Perfect voor een eerste kennismaking met dit historisch pareltje, maar even goed voor wie de stad al kent!

Kijk op www.fietseninrome.nl of mail hen op info@fietseninrome.nl.

Veel trapplezier!

Reismicrobe