Rome

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rome image

Niet in één dag gebouwd, wel te bezoeken? met kinderen...

Rome
Italië
Xxgerdaxx1

Niet in één dag gebouwd, wel te bezoeken? met kinderen...

"Dat wil ik zooo graag een keer zien" hoor ik een stemmetje vanaf de bank, nadat het fotoboek van mijn stedentrip naar Rome wordt dichtgeslagen. Nou "wie weet" is mijn antwoord, niet wetende dat ik binnen 2 jaar weer in Rome zou staan ( toch dat muntje in de Trevi fontein?..)

De zomervakantie zou worden doorgebracht in Italie, en de kinderen wilden graag één dag naar Rome. Eén dag? Ja want "we willen niet 3 dagen door een stad heen lopen". Mijn man knikt goedkeurend..

Zo gezegd zo gepland...Ik heb de uitdaging aangepakt, en zo vertrokken we 's morgens vroeg naar Rome. De auto hebben we geparkeerd in de parkeergarage van "villa borghese", makkelijk te bereiken, niet duur, en overdekt. Binnen 5 minuten sta je buiten de parkeergarage bij de spaanse trappen. Metro kaartjes gekocht, en daar kon onze reis beginnen.

Eerste halte was de halte van het Colloseum, wat echt bovenaan de verlanglijst van de kinderen stond. Kaartjes gekocht bij de "palentino hill" (5 min.), en we konden zo de hele lange rij ( 2,5 uur) voorbij wandelen en naar binnen gaan. Na een bezoek van 1,5 uur, buiten op het plein wat gedronken en gegeten ( echt Nederlands ;) ), en doorgewandeld naar Il vittoriano. Dit was 15 min lopen, waarbij je langs het Roma Forum loopt. Bij Il vittoriano de lift naar boven genomen, waarbij je echt één van de mooiste uitzichten over de gehele stad hebt.

Met de tram uitgestatp bij de halte dichtbij "piaza navona", waarvan het 10 minuutjes lopen in naar het Phanteon, en vanaf daar is het ook een korte wandeling naar de Trevi Fountein.

Als laatste hebben we de metro naar Vaticaanstad gepakt. Door de enorme lange rij zijn we niet naar binnen gegaan, maar het plein, en de St Pieter kerk, zijn zo al indrukwekkend om te zien!
Dichtbij is de Engelenbrug.

's Avonds hebben we nog wat gegeten in Trastevere, en toen zat het erop...Alsof we een marathon hadden gelopen, en moe kwamen we weer terug op de camping. Toch vonden mijn mede reisgenoten het een hele leuke dag!

Mijn voorkeur gaat echt uit naar een stedentrip van 3-4 dagen. En helemaal Rome...er is zoveel te zien en te doen. Maar met kinderen reizen is toch anders. Waar ik wel een uur verbaasd en overrompeld in het Phanteon kan staan, zijn de kinderen na 5 minuten uitgekeken, en druk bezig water overelkaar te gooien uit de naastliggende fontein. En waarom zijn die trappen nou zo bijzonder?? Zijn toch gewoon trappen?.. tja..En het allerliefst wilden ze eten bij de Mc donalds in Rome, want wat zou er in Italie te krijgen zijn?
Mijn mooiste herinneringen zijn van mijn eigen rustige stedentrip, maar aan deze dag denk ik toch met een glimlach terug.
Voor iedereen die het overweegt om 1 dag heen te gaan: trek je beste loopschoenen aan, verstand op nul, en gaan!!