Gardameer

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gardameer image

Camping Weekend aan het Gardameer

Gardameer
Italië
SannevdW

Camping Weekend aan het Gardameer

Aan het einde van de zomer zijn wij vorig jaar naar het Gardameer vertrokken. De reis was een flinke afstand, maar even doorgassen en ach als je er dan bent valt dat dan ook wel weer mee. Voor onze vakantie hadden we een cottage geboekt op camping weekend.

Camping weekend ligt in een wat rustiger gedeelte aan het Gardameer. De grootste campings aan het Gardameer liggen vooral aan de Zuidkant van de camping. Deze camping lag aan de westoever. In de omgeving olijfbomen, eeuwenoude dorpjes en wijngaarden. De camping zelf is mooi onderhouden en verder zijn er leuke restaurants, een fantastisch zwembad en als je kinderne hebt ook een leuke speeltuin. Wat we minder vonden waren de muggen.

Rondom het Gardameer is voldoende vermaak te vinden. Wij vinden de natuur vooral leuk en zijn er met de auto op uit getrokken. Zo zijn we door de Brasa Schlucht gereden met allemaal smalle tunneltjes. Dit was een prachtige rit. Het schijnt dat er ooit ook nog een James Bond film is opgenomen.

Ook Monte Baldo is een aanrader. We hebben deze berg beklommen. We waren redelijk buiten adem toen we boven waren, maar het was zeker de moeite waard. Het uitzicht over het Gardameer is werkelijk adembenemend.

Naast deze natuurlijke attracties hebben we ook een aantal plaatsen rond het Gardameer bezocht. Lasize was wat druk, maar we hebben ons er wel vermaakt. Sirmione vinden we meer een aanrader. Waarschijnlijk ook door de prachtige historische gebouwen. We hebben er ook heerlijk gegeten, maar dat is in Italië sowieso geen probleem.

Na twee weken heerlijke vakantie, restte ons alleen nog die terugreis en de mooie herinneringen.