Gardameer

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gardameer image

Op de camping aan het Gardameer

Gardameer
Italië
Floorvs

Op de camping aan het Gardameer

Inmiddels ben ik een aantal keer naar Italië op vakantie geweest. Het Gardameer is een geliefde plek waar ik graag mijn vakantie doorbreng. Dit kan op diverse manieren. Ik kom eigenlijk elk jaar weer bij dezelfde camping terug. Ik heb dan ook veel positieve ervaringen met Camping Bella Italia. De camping ligt op een schitterende locatie en is daarnaast voorzien van alle faciliteiten voor een geslaagde vakantie.

Gardaland

Natuurlijk gingen mijn kinderen mee op vakantie naar Italië. Ik heb ze altijd een groot plezier gedaan door ze mee te nemen naar Gardaland. Dit is het grootste attractiepark van Italië en is te vinden dichtbij het Gardameer. In Gardaland zijn wel meer dan 50 verschillende attracties te vinden. We hebben ons er prima vermaakt. Wanneer je gaat kamperen in Italië, is dit dan ook een echte aanrader.

Riva del Garda

Een plaats waar ik eigenlijk elke vakantie weer naar terug keerde was Riva del Garda. En nog steeds kom ik er met veel plezier. Het heeft een prachtig historisch centrum. Er zijn daarnaast een aantal imposante bouwwerken te vinden, waaronder Chiesa Dell’Inviolata en de Torre Apponale. De stad is verder voorzien van een prachtig strand waar je uitgebreid kunt zonnen en genieten van prachtige weer. Wanneer je een liefhebber bent van de markt, dan kun je elke 2e en 4e woensdag van de maand hier terecht.

Zeilen op het Gardameer

Uiteraard bestond mijn vakantie ook uit een aantal dagen zeilen op het Gardameer. De wind op het Gardameer is perfect voor elke zeilliefhebber. Ik reserveerde wel een aantal weken van tevoren een zeilboot. Ik ben niet met een eigen zeilboot richting Italië gegaan, omdat de regels daarvoor erg streng zijn. Dat neemt echter niet weg dat zeilen een echte aanrader is!