Campania

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wandelen op Capri

Campania,
Italië


Capri is een prachtig toeristisch eiland aan de kust bij Napels. We hebben het eiland lopend verkend en dat was heerlijk, weg van de drukte! In de ochtend begeven we ons weer naar de haven voor de ferry terug naar Sorrento.


Ten zuiden van Napels bevindt zich het schiereiland Sorrento met de gelijknamige plaats. De kustlijn naar Amalfi is prachtig, hoewel erg toeristisch!
Een aanrader is om vanuit Napels of Sorrento de boot te nemen naar het eilandje Capri. Veel mensen doen dit als dagtocht. Je komt aan in de Marina Grande, vanwaar een treintje naar het hoger gelegen plaatsje Capri rijdt. Scooters zijn te huur voor de liefhebbers. Ook de benenwagen is een prima alternatief! Door rustige nauwe kronkelende straatjes kom je ook op het drukke centraal gelegen plein. Leuke winkeltjes en restaurantjes vermaken de meeste toeristen hier. Je kan ook doorwandelen naar het Belvedere aan de andere kant van het eiland, wederom rustig en een schitterend uitzicht!
Het nog wat hoger gelegen plaatsje Anacapri is te bereiken met de bus of een cabrio-taxi. We namen weer de benenwagen, gedeeltelijk over de weg, gedeeltelijk over een wandelpad. Prachtig, rustig en goed te doen als je een redelijke conditie hebt!
Anacapri is iets lieflijker en rustiger. Er gaat een kabelbaan naar het hoogste punt en je kan doorwandelen naar de Grotto Azurro, een sprookjesachtige grot. Een roeibootje neemt je, als de zee niet te ruw is, mee de grot in, waar de zon het water felblauw maakt.
De meeste mensen zullen hier ook met de bus oid naartoe gaan, we hebben alles gelopen en genoten van de rust en weidse uitzichten. Wel namen we de bus terug naar Anacapri, toen hadden de beentjes even genoeg hoogteverschillen gehad!
Omdat de rust op het eiland ’s avonds wederkeert, hebben we besloten er te blijven overnachten, er zijn genoeg hotelletjes. De horde mensen is weg en het is weer Italiaans. De volgende ochtend hadden we een prachtige ochtendwandeling terug naar de boot, die erg rustig was. Bij aankomst in Sorrento stonden de hordes mensen alweer te wachten op de boot voor een dagje Capri.