Calabrie en Basilicata

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Calabrie en Basilicata image

Het Italiaanse Tropea

Calabrie en Basilicata
Italië
Scleuren

Het Italiaanse Tropea

Twee jaar geleden ben ik een aantal dagen in Tropea geweest. Hoe je daar komt? Boek een vlucht naar de Zuid Italiaanse plaats Lamezia Terme. Huur op het vliegveld een auto of pak voor een luttele 4 euro een van de weinige treinen die rijden naar het plaatsje Tropea.

Mijn reisgenoot en ik kwamen laat aan in het hotel en besloten daarom een random straatje buiten het centrum in te lopen en bij de eerst volgende pizzeria naar binnen te lopen. Daar waren twee locals aan het werk van een jaar of 60, met grote ogen keken ze ons aan en vroegen ons in het Italiaans wat we wilden bestellen. De menukaart was in het Italiaans, dus we moesten even goed uitvogelen wat we wilden. Naar de prijs hoefden we niet te kijken, want elke pizza was 4 euro. Na een kort praatje (met handen en voeten) zijn we weer terug gegaan naar het hotel.

Op de eerste volle dag hebben we veel gewandeld door de straten van Tropea. Er zijn veel mooie uitzichten, winkeltjes en leuke restaurantjes te vinden. Als je de straat Via Roma en Largo Duomo af loopt, kom je uiteindelijk bij een pleintje waar je naar beneden moet of moet omkeren (mooi uitzicht gegarandeerd). Op dit plein staat een leuke kroeg die je in de avonduren zeker moet bezoeken. Verder hebben we deze dag heerlijk gegeten op de rand van de afgrond. Het uitzicht was prachtig!

Vanuit Tropea vertrekken er dagelijks diverse tochten naar Sicilië, de Stromboni vulkaan en andere hotspots van de provincie Calabrië. Helaas was het op onze derde dag te winderig op zee om op de boot te stappen naar de Stromboni vulkaan. In de omgeving hoorden we dat deze tocht de moeite waard is om te doen (ook als je liever tussen de locals zit).

Dit was mijn weekend in het Zuid Italiaanse Tropea. Een aanrader is het zeker, want de omgeving is prachtig! Ik geef je één tip mee: huur een auto! Je komt vele malen makkelijker in andere dorpjes terecht en je kunt zelfs naar Sicilië. Het openbaar vervoer is wel een avontuur, omdat je in contact komt met de bewoners van deze dorpjes.

Foto's

d0bf9.jpg
d0bf9.jpg
Scleuren