Amalfi kust beste reistijd

Het weer in Amalfi kust

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Amalfi kust te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Amalfi kust? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Amalfi kust

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Midden-Italië:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Italië: De gemiddelde temperatuur en neerslag in Sicilië:De beste reistijd is april t/m juni, september en oktober. Ben je van plan de hotspots van Amalfi kust te bezoeken, ga dan niet in juli en augustus: de hitte en de hoeveelheid mensen op de been zijn dan drukkend en benauwend. In augustus hebben de Italianen vrij en gaan ze op pad in eigen land. Ga daarom in het voor- of najaar.


Reisadvies
Voor Amalfi kust geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
25 april bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek, 8 december Maria’s Onbevlekte Ontvangenis.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Amalfi kust

Beste foto's & tips van Amalfi kust

'497502' door Zandkorrel '497502' door Zandkorrel

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Amalfikust

Zandkorrel

Tijdens een rondreis langs de grote steden van Italië reisden we ook een stukje langs de Amalfikust. En hoewel ik er dus maar een klein stukje van heb gezien, is het blijven hangen als een plek waar ik nog een keer naar terug wil. Prachtig gebied!

'517802' door JoshuaX '517802' door JoshuaX

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Zuilendoolhof

JoshuaX

Volledig geopend komt deze foto het best tot zijn recht. Hij is genomen in Paestum, een geweldige archeologische site 2 uur ten zuiden van Napels, gelegen in een prachtig groene omgeving. Hier staan de drie grootste en best bewaarde Griekse tempels van Italië uit de tijd dat Zuid Italië een Griekse kolonie was, 2500 jaar geleden. Iedere tempel heeft nog de binnen- en buitenzuilen overeind staan. Twee van die tempels staan recht naast elkaar en toen ik er achter langs liep en naar links keek, zag ik niets anders dan Griekse zuilen, rijen dik. Het leek wel een zuilendoolhof. Paestum is relatief onbekend vergeleken met bijvoorbeeld Pompeï dat ruim een uur ten noorden ligt, maar het is een oase midden in het Italiaanse landschap. Aan het uiteinde van de site ligt een mooi restaurantje met buitentuin om lekker te lunchen na je bezoek, met daarbij imposant uitzicht op de tempels.

'528863' door pkoelewijn '528863' door pkoelewijn

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Boottocht langs...Ama

pkoelewijn

Vanuit het pittoreske haventje van Massa Lubrense maakten we een boottocht langs de kust naar Amalfi. We hadden er stralend weer bij.Na terugkeer maakte ik deze foto van het haventje van M. Lubrense.

Laat kaart zien

Laatste Amalfi kust artikelen

Blog van de week: Het liefdespad van de Via dell’Amore

Elke week kiest Columbus Travel de blog van de week uit de blogberichten van onze community. Deze week is een Italiaanse hotelmanager wel heel gecharmeerd van Reisreporter daphnekeune.

Elke week kiest Columbus Travel de blog van de week uit de blogberichten van onze community. Deze week is een Italiaanse hotelmanager wel heel gecharm...