Snaefellsnes visum

Als je op reis gaat naar Snaefellsnes, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Snaefellsnes nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Snaefellsnes heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Snaefellsnes bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Snaefellsnes overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Snaefellsnes gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Snaefellsnes

Beste foto's & tips van Snaefellsnes

'499067' door dennisenroel '499067' door dennisenroel

IJslandSnaefellsnes

IJslandSnaefellsnes

De vervloekte...Kirkj

dennisenroel

De Kirkjufell. Het is de meest gefotografeerde berg van IJsland. En wij snappen inmiddels wel waarom. De 463 meter hoge berg staat helemaal op zich zelf. Bijzonder is dat de Kirkjufell er vanuit ieder standpunt weer helemaal anders uit ziet. Vanuit sommige hoeken ziet de berg eruit als een perfecte driehoek. Vandaar ook dat de letterlijke vertaling van Kirkjufell 'kerkberg' is. Aan de andere kant van de weg ligt de Kirkjufellsfoss, een waterval waar een bijzonder volksverhaal aan verbonden is. Het verhaal gaat over een vrouw die op de boerderij 'Kirkjufell' leefde. Zij had twee zoons, die ze allebei heeft verloren terwijl ze in de Kirkjufell-rivier aan het vissen waren. Ze was hier zo boos en intens verdrietig over, dat ze de rivier vervloekte. Er zou nooit meer een vis gevangen worden en niemand zou er ooit nog kunnen verdrinken. Beide onderdelen van de vloek zijn niet uitgekomen. Wij hebben geprobeerd om de berg en de gelijknamige waterval in één beeld te vangen. Het was bijna middernacht en het licht dus zeer warm.

'498472' door MiekeDeHaas '498472' door MiekeDeHaas

IJslandSnaefellsnes

IJslandSnaefellsnes

Waterval...Kirkjufell

MiekeDeHaas

Deze waterval is te vinden op het schiereiland Snaefellsnes. De waterval ligt prachtig bij de markante berg Kirkjufell. De waterval is dus naar de berg vernoemd. Alleen toen wij er waren lag deze in de wolken. Het is een waterval die er schilderachtig bij ligt. Er wordt opvallend weinig gesproken in de reisboeken over deze waterval. Onterecht vind ik. Het ligt in de buurt van de vissersplaats Grundarfjördur. Het dorp ligt aan een baai en daar zie je de berg ook liggen met zijn waterval

'513568' door Esthers '513568' door Esthers

IJslandSnaefellsnes

IJslandSnaefellsnes

Verborgen waterval

Esthers

Deze verborgen waterval waar je achter kunt lopen via een glibberig paadje ligt vlakbij weg 56 die over het schiereiland Snaeffelnes loopt. Als je met de auto een stop maakt bij het uitzicht punt waarbij je uitkijkt over het Selvallavatn meer en de lavavelden kun je een stuk naar beneden lopen en op een gegeven moment zie je deze verborgen waterval liggen.

Laat kaart zien