Kies jouw favoriete kampeerreis in IJsland image
Lkoedam

Kies jouw favoriete kampeerreis in IJsland

IJsland is een avontuurlijke vakantiebestemming, waarbij je veel in de vrije natuur bent en spectaculaire landschappen ziet. Als je op een ultieme manier de natuur op IJsland wilt beleven, is kamperen een echte aanrader!



Aanschouw de indrukwekkende geiser Geysir. (Foto: Buro Scanbrit)



Maak kennis met IJsland



Ga je voor het eerst naar IJsland en houd je van wat tempo in je reis? Kies dan voor de Kalle kampeerrondreis. In een korte tijd ga je het hele eiland rond. Je kampeert in de buurt van de mooiste natuurwonderen die dichtbij de ringweg liggen. De ringweg is de enige weg in IJsland die volledig geasfalteerd is. Natuurwonderen die je gaat zien zijn: de geiser Geysir, een van de mooiste watervallen van IJsland, de Gullfoss en het bekendste en grootste gletsjermeer in IJsland, de Jökulsárlón. Je sluit de reis af op het schiereiland Snæfellsnes. Men noemt dit schiereiland wel IJsland in het klein, want je vindt hier veel landschappen die overal terug te vinden zijn op IJsland, zoals lavavelden, vulkanen, zwarte stranden en meren.





Durf jij het avontuur aan op deze vulkanische gronden? (Foto: Buro Scanbrit)

 



Spectaculaire off-road vakantie met een 4x4



Voor de ware avonturiers is de Magnús rondreis de juiste keuze. Je gaat namelijk met een 4x4 het ruige en onherbergzame binnenland van IJsland doorkruisen. Volg de oude Vikingroute Kjölur en de hooglandroute Sprengisandur. Onderweg geniet je van prachtige natuurgebieden zoals Thórsmörk en Landmannalaugar. Ook rijd je helemaal door naar Mývatn, een meer in het noorden van IJsland. Dit meer ligt in een zeer actief vulkanisch gebied, hier valt genoeg te beleven!





Ontdek de bergen van IJsland en kampeer te midden van het natuurschoon. (Foto: Buro Scanbrit)



Zet je tent op in het onbekende deel van IJsland



Wil jij iets unieks? Ga dan kamperen in het ongerepte en meest desolate deel van IJsland. De Birna kampeerrondreis brengt je naar het afgelegen westen van IJsland, waar je het schiereiland Snæfellsnes en de Westfjorden bezoekt. Het landschap wisselt zich af met vulkanen, een grillige kust, vogelrotsen en de gletsjer Snæfellsjökull, gelegen op het gelijknamige schiereiland. Verder naar het noorden kom je hoge bergen en diepe fjorden met een zéér rijk planten- en vogelleven tegen.





Zet je tent op en geniet van de vrijheid! (Foto: Buro Scanbrit)



Wanneer ga jij kamperen op IJsland?



Boek je reis bij Buro Scanbrit en je krijgt een complete kampeeruitrusting mee. 's Avonds zet je op een mooie plek de tent op en kook je zelf bij het licht van de midzomernachtzon. 



Bij de kampeerrondreizen door IJsland verblijf je de eerste nacht in een guesthouse, de overige nachten in je tent. Je ontvangt open vouchers waarmee je op de campings kunt overnachten. Er zijn ca. 40 campings waar je de vouchers in kunt leveren, dus voldoende keuze! De campings waar je overnacht zijn eenvoudig, net als je 2- of 3-persoonstent. Qua uitrusting krijg je een zelfopblaasbaar matras mee, een slaapzak die comfortabel blijft tot een temperatuur van 0 °C en verder borden, bestek, (plastic) glaswerk, stoofpan en een gasbrander.