IJsland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Ga nú naar IJsland, anders kom je op de wachtlijst

Gepubliceerd: 30 mrt 2017 3
Ook zo gefascineerd door IJsland? Wacht niet te lang en ga nú! Want voor je het weet sta je op de wachtlijst…Deze geister staat op het punt om te spuiten (Foto: Reisreporter dennisenroel)IJsland was nog nooit zo populair. Er gaan nu zelfs stemmen op binnen de IJslandse regering om de enorme toeristenstroom in te dammen. In 2017 verwacht het land 2,3 miljoen toeristen te verwelkomen. En dat is meer dan het aankan. Er wonen nota bene slechts 335.000 mensen.NatuurbehoudDe belangrijkste reden voor de geplande inperking is het behoud van de unieke natuurlijke bezienswaardigheden op het eiland. Het zou immers eeuwig zonde zijn als deze verloren gaan. Bewijs voor de negatieve impact van het toerisme is er al. Zo ontregelde een groepje toeristen een geiser door er zeep in te smijten. De geiser is nu minder actief.


deel dit artikel met je vrienden:
 

3 reactie(s) bij "Ga nú naar IJsland, anders kom je op de wachtlijst"

 • profile image comment

  Volgens mij waren het de IJslandse autoriteiten zelf die zeepsop gebruikten om de toeristen ter wille te zijn. Mijn ervaring is dat je ook in IJsland nog van een enorme rust kunt genieten als je je eigen plan trekt en van de gebaande paden gaat!

  Door marjan stolk • geplaatst op 2017-04-06 19:29:58
 • profile image comment

  Het is eigenlijk al te laat....de rust is totaal verdwenen !

  Door dianethone • geplaatst op 2017-04-06 12:57:11
 • profile image comment

  In mei zijn we weer van de partij. Op herhaling naar het mooie IJsland,.

  Door chateau • geplaatst op 2017-03-30 21:28:34

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer IJsland artikelen

Instagram-wedstrijd: win een droomreis naar IJsland

Met Columbus win je nog eens wat, zoals deze droomreis naar IJsland voor twee personen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? We leggen uit hoe je mee kan doen met je mooiste winterfoto’s.

Met Columbus win je nog eens wat, zoals deze droomreis naar IJsland voor twee personen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? We leggen uit hoe je mee k...

Strand+: 5 toffe stranden met nét dat beetje extra

Bij Columbus zijn we beach bums in het hart en nieren, maar onze stranden combineren we het liefst met andere bijzondere reisactiviteiten. We presenteren: de favoriete strand+ ervaringen van onze redactie en online community!

Bij Columbus zijn we beach bums in het hart en nieren, maar onze stranden combineren we het liefst met andere bijzondere reisactiviteiten. We presente...