Boedapest

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Goedkoop zwembad in Budapest met alleen locals!

Boedapest,
Hongarije


’s Zomers kan het in Budapest erg warm worden (toen ik er was 40+ graden). Gelukkig zijn er vele prachtige badhuizen om verkoeling in te zoeken. Een van de bekendste zijn de Széchenyi-baden. Dit badhuis zie je hier op de foto, genomen vanuit de entreehal. Het is erg populair en daarom ook vaak druk. Toen ik er rond het middaguur aankwam was het dan ook al vol en mochten we niet meer naar binnen!

Met wat speurwerk heb ik toen een alternatief zwembad gevonden dat een fractie van de prijs kostte, waar geen andere toeristen waren, wat wel een prachtig grasveld met voldoende schaduw had en ‘live entertainment’ bood!

Het betreft het ‘Laky Károly Uszoda’ (zwembad van de BVSC waterpolovereniging) dat op 10 minuten lopen vanaf metrohalte Mexikói út ligt (dat is 1 halte verder op de M1 dan Széchenyi fürdõ bij de Széchenyi-baden). Voor slechts een paar euro konden we naar binnen en naast een aantal ‘standaard’ binnenbaden hebben ze 3 buitenbaden, waarvan er 1 zelfs overdekt is. Daarbij een schitterend groen en zacht grasveld met bomen die voor schaduw zorgen en voldoende vrije ligstoelen. Zelfs een kleine kiosk met versnaperingen! Hele gemoedelijke sfeer, met alleen maar Hongaren. Het ‘live entertainment’ betrof trouwens de waterpolotrainingen die in een deel van het overdekte buitenbad plaatsvonden.

Kortom, geen statige grandeur en thermische baden, maar wel heerlijk ontspannen en genieten in een lokaal zwembad!

Mijn camera lag in het kluisje, dus hier geen foto’s gemaakt. Vandaar het plaatje van de Széchenyi-baden, waarvoor de tip dus een lokaal alternatief is!