Schotland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Schotland image

Schotland

Schotland
Groot-Brittannië
Daisy11

Onderbroekenlol

Vroeger waren mijn broertje en ik enorme fan van de film Braveheart. We zeiden destijds al tegen elkaar dat we ooit samen naar dit land zouden gaan. Jaren later, in oktober 2011, werd onze 'kinderdroom' werkelijkheid.

De reis begon in Edinburgh. Een prachtige stad, waarbij we al direct met onze held William Wallace op de foto konden! Overal hoorden we het geluid van doedelzakken en dat gaf een heerlijk gevoel.
De volgende dag boekten we een dagtour naar de Highlands. Ons eindpunt was het meer van Loch Ness, maar de rit er naartoe vonden we eigenlijk spectaculairder.
De derde dag wilden we graag het Wallace monument bezoeken, gelegen in het plaatsje Stirling. Het 67 meter hoge gebouw is een symbool van de Schotse vrijheid en wij, als William Wallace fans, hebben ons hier uren vermaakt.
De laatste dagen bezochten we Glasgow, het stadion van Celtic en het Hampden Stadion.

In Edinburgh brachten we onze laatste dag door, waarna we 's avonds onze tassen weer inpakten om naar huis te gaan.
Mijn broertje vroeg mij nog: 'Zal ik al mijn waardevolle spullen in mijn laptoptas stoppen?'
'Kun je daar niet beter al je vieze sokken en onderbroeken in stoppen?', vroeg ik hem.
En zo hadden we het gedaan. Mijn broertje had geen laptop bij, maar alleen zijn tas als handbagage. Nu volgepropt met vieze, stinkende onderbroeken.

We vlogen op Charleroi, om vervolgens de trein naar huis te pakken. In de trein ploften we neer, waarbij onze bagage tussen ons in stond. De handbagage (lees: de laptoptas) lag op een andere stoel naast ons.
Tijdens een stop liet een man wat klein geld vallen. Ik vond het al zo vreemd dat hij de moeite nam om die paar stuivers op te rapen, maar toen hij eenmaal uit de trein was begreep ik waarom.

Onze laptoptas was weg. Even wisselden mijn broertje en ik een blik met elkaar uit en vervolgens barstten we in lachen uit. Een man tegenover ons vroeg: 'Wat is er aan de hand'?
We vertelden hem dat onze laptoptas was gestolen en hij begreep niet helemaal wat daar zo grappig aan was.
Toen we hem vertelden over de smerige onderbroeken die in de tas opgeborgen zaten, begreep ook deze meneer onze onderbroekenlol!