Schotland

Schotland , het land van doedelzakken en ruige natuur, van prachtige dorpjes en van het gevreesde Loch Ness . Het omvat het noordelijke deel van het eiland Schotland en vormt samen met Engeland , Wales en Noord-Ierland het Verenigd Koninkrijk. Ondanks dat heeft het toch zijn eigen karakter en onafhankelijkheid weten te behouden. Toeristen komen vooral hier heen om te genieten van de schitterende natuur en met name die van de Schotse Hooglanden. Meren, bergen, weides en eilanden, je vindt het hier allemaal.

Informatie over Schotland

Beste foto's & tips van Schotland

'463166' door robgreeve '463166' door robgreeve

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Eilan Donan Castle

robgreeve

Eilan Donan Castle. Een schitterend mooi kasteel wat op verschillende wijze mooi gefotografeerd kan worden. De historie druipt ervan af. Deze foto is al een aantal jaren oud maar blijft mooi.

'484824' door jaapburgers '484824' door jaapburgers

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Skye

jaapburgers

Volgens Columbus Travel behoort het eiland Skye tot de top 10 van eiland in Europa. Zie mailtje van Columbus 4 maart. Ik ben het daar roerend mee eens. Hoewel ik lang niet alle eilanden van Europa ken.... Het bezoek aan Skye en de wandelingen daar behoren tot de hoogtepunten van mijn rondreis door Schotland. Raar eigenlijk, dat bij Columbus the Isle of Skye niet bij de highlights van Groot Brittanië staat vermeld. Geopend komt de foto beter tot zijn recht.

'483070' door Miller '483070' door Miller

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Neist Lighthouse

Miller

Deze vuurtoren heet "Neist Lighthouse" bij Isle of Skye van Schotland. Het is heel populair plekje. Je kun daar lekker genieten van uitzicht tijdens picknick of tijdens genieten bij zonsondergang en nemen ze wijn met glazen of dekens of warme dranken. Gelukkig was deze dag zalig nazomer.

Kaart van Schotland en omgeving

Laatste Schotland artikelen

Nieuwe eilandbewoner gezocht

Wie toe is aan rust en ruimte, maar niet naar de andere kant van de wereld wil verhuizen, kan nu terecht op het Schotse eiland Muck. Daar staat nog een huisje leeg...

Wie toe is aan rust en ruimte, maar niet naar de andere kant van de wereld wil verhuizen, kan nu terecht op het Schotse eiland Muck. Daar staat nog ee...

Schotland - Schot in de roos

Schrijver Mark Mackintosh gaat samen met fotograaf Tom van der Leij in de Schotse Hooglanden op zoek naar zijn roots en ontdekt de laatste grote wildernis van Groot-Brittannië. In een kilt.

Schrijver Mark Mackintosh gaat samen met fotograaf Tom van der Leij in de Schotse Hooglanden op zoek naar zijn roots en ontdekt de laatste grote wil...

Knoydart, de laatste wildernis van Groot-Brittannië

De afgelegen locatie van het schiereiland Knoydart staat bekend als ‘Britain's last wilderness'. Geen enkele weg verbindt het met de rest van Schotland. Voor outdoorfanaten en rustzoekers reden genoeg voor een bezoek. Columbus-redacteur Mark Mackintosh ging er op ontdekkingstocht.

De afgelegen locatie van het schiereiland Knoydart staat bekend als ‘Britain's last wilderness'. Geen enkele weg verbindt het met de rest van Schotlan...