Newcastle

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tips voor het boeken van een cruise bij DFDS Seaways IJmuiden-Newcastle Part 1

Newcastle,
Groot-Brittannië


Newcastle upon Tyne, een bijzondere stad waar oud en nieuw samensmelt. De stad die door de Romeinse keizer Hadrianus werd gesticht, in de middeleeuwen een belangrijke vestingstad was en de geboorteplaats is van onder andere Sting en Mr. Bean. Hier wandel je zowel door de geschiedenis als door de moderne tijd.

Wij zijn naar Newcastle geweest met een speciale actie voor Veronica Magazine-abonnees, in samenwerking met DFDS Seaways: een 3 daagse mini-cruise naar Newcastle voor €44,- per persoon (normale prijzen voor deze 3 daagse cruise zijn vanaf 88,- per persoon). Inbegrepen bij de MiniCruise zijn:
-Twee overnachtingen in een 2-persoons binnenhut
- Bustransfer van en naar de haven van Newcastle
- Faciliteiten aan boord van de cruiseferry
- Brandstoftoeslag

Als je op de website gaat boeken kun je aangeven of je een parkeerplaats wilt reserveren voor €7,- per nacht. Wij wilden dit doen, maar de parkeerplaats was helaas al volgeboekt en er staat verder niet vermeld waar je de auto in zo’n geval dan wel kwijt kunt. We hebben dit bij de incheckbalie nagevraagd en het blijkt dat je de auto langs de kades en op een paar andere parkeerplaatsen gratis kunt parkeren!

Verder kun je tijdens je boeking ook aangeven of je wilt ontbijten aan boord. Dit kost €13,70. Het staat niet aangegeven of je ook ergens anders aan boord aan een ontbijtje kunt komen, dus hebben wij dit prijzige ontbijt geboekt. De prijs was niet het enige wat ons tegenviel, het ontbijt zelf was niet van de kwaliteit die je zou verwachten voor zo’n prijs. Ja, er was veel keuze, maar de eieren waren zo kort gekookt dat ze bijna rauw waren, de scrambled eggs idem dito, het spek bestond niet uit knapperige plakjes maar grote brokken vlees... Kortom niet “je van het”. Ook gaat er iemand rond met een dienblad met verse jus. Deze was heerlijk, alleen bleek later dat je daar €2,60 extra voor moest betalen! En dat terwijl er twee sapautomaten bij het buffet staan met onder andere de keuze uit jus! Aan boord blijkt dat je in het Lighthouse Cafe veel goedkoper (en naar ons idee betere kwaliteit) ontbijt kunt bestellen! Zo heb je voor €9,95 een compleet English Breakfast en voor €7,- een Dutch Breakfast! Ook kun je croissantjes of broodjes bestellen met keuze uit beleg voor rond de €2,50.

In tip 2 "Aangescherpte veiligheidsvoorschriften!" staat een handige tip voor als je van boord gaat.