Londen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Londen image

Londen

Londen
Groot-Brittannië
Pkoelewijn

Avonturen achter het beeldscherm

Zo, dacht ik gisteren, ik ga eens even 2 vliegtickets kopen voor een trip naar Londen in maart. Eerst maar op Skyscanner kijken. Ajasses 102 paginaas met mogelijkheden. Begint met 62 euro voor een retour, maar dan vlieg je met Easyjet ( what is that?) naar Luton en terug vanuit Southend ( lijkt me eerder een pokkenend).
Zo, dan eerst maar de keuze beperken tot City Airport, mijn eigen aanbevolen landingsplek waar je binnen 10 minuten door de paspoortcontrole bent, je koffer van de band hebt gehaald, je Ponden hebt getrokken en je de roltrap bestijgt naar het perron van de light railway die je naar het centrum van de stad brengt.
OK, met British Airways kost dit 102 eurootjes. Leuk! Even boeken (nou ja, even....). Na 10 minuten: surprise, surprise. Een koffer meenemen kost 80 euro. Dat hadden ze toch wel eens eerder kunnen vertellen.
Back to the old KLM. Even inloggen en we gaan los. Retourtje City Airport 158 euro. En daar komt 10 euro pp boekingskosten bij....wattuuuuuuu?? En hoe zit het dan met de koffers? Nog extra kosten? Even checken......hee, deze vlucht wordt uitgevoerd door City Jet.
Dan maar even op de City Jet site kijken. Wat zien ik? Hier kost hetzelfde retourtje 136,82 euro en dat met 1 koffer van 23 kilo. Hoe kan dat? Even doorgaan......yes er komen nog 7,90 eurootjes kosten bij per boeking, dus dat wordt dan 140,77 euro per persoon. Boeken maar......klaar.

Het is inmiddels 1 uur later en ik ben doodop.

Tja, reizen is afzien.

PS: elke keer als ik op NU.nl naar het nieuws kijk, krijg ik een pop-up van Tix.nl met een aanbieding voor Londen. Mijn activiteiten op het beeldscherm zijn dus niet onopgemerkt gebleven.