Citytrip tips Londen image
Mbrouwer

Citytrip tips Londen

Tijdens een citytrip is er niks vervelender dan de halve dag door te brengen in de rij. Je wilt toch wel meer zien van de stad dan alleen het achterhoofd van de persoon voor je? Hoe ontwijk je de rijen in...


Londen
Er is een hoop te zien in Londen. En vooral bij de topattracties is het ontzettend druk. Maar er zijn manieren om de drukte te omzeilen.


Tip 1. Voordelig heel Londen bekijken

Wanneer je een London Pass koopt hoef je niet te wachten. Om je London Pass rendabel te maken, bezoek je meerdere attracties. Met de Pass ga je bijvoorbeeld naar de Tower of London, Sti. Paul's Cathedral of de London Zoo.


Tip 2. Ontwijk de rij voor de kassa van London Eye

Het reuzenrad is werkelijk één van debekendste toeristische hotspots in London. De rij voor het rad zelf is niet te omzeilen, maar de rij voor de kaartjes wél. Je kunt vaak al in je hotel zonder extra kosten kaarten kopen en die inwisselen bij een kiosk tegenover het reuzenrad. Wil je vooraf kaarten kopen én kosten besparen? Dan is het aan te raden om online je tickets te kopen.


Tip 3. Goedkoop uitzicht over Londen

Heb je een afkeer van reuzenraden? Je kunt Londen ook vanuit de lucht bekijken vanaf de klokkentoren van Westminster Cathredal. De kerk ligt aan de Victoria Street en is op zichzelf al een mooie bezienswaardigheid. In het boekenwinkeltje koop je een kaartje en dan ga je met de lift naar boven. Resultaat: geen rijen, geen toeristen en een prachtig uitzicht.


Tip 4. Wisseling van de wacht voor jezelf

De ceremonie van de wisseling van de wacht is er een waar veel toeristen op af komen. En iedereen wil dat fotograferen. Als je niet platgedrukt wilt worden tegen het hek van Buckingham Palace, loop dan een stukje verder naar Downing Street. Hier wordt er ook van wacht gewisseld bijna zonder toeristen. Zo heb je geen hek voor je neus en geen achterhoofden van voordringers op je foto's. Let overigens ook op wanneer je de ceremonie wilt beleven: deze vindt in de winter namelijk om de dag plaats.


Tip 5. Tweede kaartje gratis

Met dank aan de tip van Reisreporter Jdevaan kun je jezelf een hoop geld besparen bij meer dan 150 attracties zoals de Londen Eye en Madam Tussauds. Op vertoon van een treinkaartje kun je met twee personen voor de prijs van een persoon naar binnen, ongeacht de prijs van het treinkaartje en of je treinkaartje wel of niet geldig is. Volgens de voorwaarden moet je alleen wel een bonnetje hebben; die kun je online printen of bij de treinstations invullen. Jdevaan, bedankt!


Foto door: Carla.reisreporter.nl


Heb jij nog tips om wachtijen te voorkomen? Of heb je nog andere handige weetjes over Londen? Columbus is benieuwd naar jouw tips! Laat het ons weten via het opmerkingen veld hieronder.


Meer tips over:







Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief.