Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

The Yorkshire Dales

Engeland,
Groot-Brittannië


Yorkshire is een prachtig deel van Engeland. Ten noorden van Leeds kan je prachtig rondtoeren via kleine weggetjes langs authentieke landschappen, kastelen en dorpjes door 2 Nationale parken: the Yorkshire Moors en Dales. Het is een vrijwel onaangetast gebied. Zo vind je net ten noorden van de stad York het prachtige Castel Howard.
Dit kasteel met zijn enorme landgoed is open voor publiek (behalve in de wintermaanden). Het interieur is zeer indrukwekkend. De bekende tv serie Brideshead Revisited werd hier voor een groot deel opgenomen.Het barokke gebouw is ontworpen in 1699 voor de familie Howard die er op dit moment nog steeds wonen in een zijvleugel. De entree voor het kasteel met zijn tuinen is ongeveer 14 pond.
Zo'n 20 km ten noorden van de stad York, in het plaatsje Terrington, zijn in de zomer lavendeltuinen. Er is ook een een typische Engelse theeschenkerij en een cadeauwinkel met producten gemaakt van lavendel.
In nationaal park de Yorkshire Dales vind je dit soort verlaten landschappen met in elk dorpje dat je tegenkomt een gezellige pub waar je kunt eten en drinken. Bij Malham Cove in de Yorkshire dales kun je prachtig wandelen. Deze rots als een amfitheater is o.a. gebruikt in een van de Harrie Potter films. Je kunt er heen vliegen vanuit Amsterdam naar Leeds.