Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Alles is scheef in Stratford

Engeland,
Groot-Brittannië


Deze jongeman loopt in Henleystreet langs het huis van Shakespeare in Stratford upon Avon, waar William op 23 april 1564 werd geboren.
Stratford is ontstaan bij een ford ( doorwaadbare plaats) in een straat (strat) door de rivier de Avon en was in de middeleeuwen een belangrijke marktplaats. De plaats kreeg in 1196 stadsrechten.
De houten huizen in vakwerkstijl met kleine raampjes (het was niet mogelijk om grote ramen te maken) zijn goed bewaard gebleven, maar er was ook regelmatig brand.
Het is prachtig om in en rondom Stratford-upon-Avon de goed bewaard gebleven gebouwen die een link met Shakespeare hebben te bekijken.
Je gaat natuurlijk naar dit geboortehuis, waar hij ook is opgegroeid. Naast de overzichtstentoonstelling (audiovisueel): 'William Shakespeare: his life and background' en een tour door het huis en de handschoenen werkplaats van Shakespeares vader, is het erg leuk om acteurs en actrices in de tuin scenes uit toneelstukken te zien spelen.
Verder kun je naar Mary Arden's farm, de boerderij waar de moeder van Shakespeare opgroeide en Anne Hathaway's cottage, waar de vrouw van Shakespeare geboren werd. De tuin is prachtig en je krijgt er een uitgebreide rondleiding met mooie verhalen.
Natuurlijk ga je 's avonds naar het theater, ook alweer in oude stijl. Je zit namelijk rond het podium, zodat je helemaal wordt opgenomen in de voorstelling.