Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Papegaaiduiker

Engeland,
Groot-Brittannië


Deze foto is genomen op de Farne Islands. De Farne Islands liggen voor de kust van noordoost Engeland op ongeveer 15 kilometer van de grens met Schotland. In juni/ juli is het een goede tijd om deze eilanden te bezoeken, want dan zitten er papegaaiduikers met jongen. Deze foto is van begin juli en toen kwamen de ouders af en aan vliegen met visjes voor de jongen. De jongen kregen we niet te zien, omdat die in een hol onder de grond zitten.
De eilanden zijn gemakkelijk te bezoeken met een boot van uit het kleine plaatsje Seahouses. Er zijn maar 2 eilanden open voor toeristen. 's Morgens kan je naar Staple Island en 's middags naar Inner Island. Je kan ook een combi maken. Op beide eilanden zitten papegaaiduikers, maar ook veel andere vogels.
Deze foto is genomen op Staple Island. De vogels komen heel hard aanvliegen (80 km pu) om dan sterk af te remmen door hun vleugels en poten uit te gooien. Daarna verdwijnen ze zo snel mogelijk in het hol om hun jong te voeren. Dit moet snel, omdat er overal meeuwen op de loer liggen, die de visjes af willen pakken.