Santorini foto's & tips

'415546' door hansdewildt '415546' door hansdewildt

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Grotwoningen !

hansdewildt

Een opvallend kenmerk van Oia op Santorini is dat er hier veel huizen in de rotsen zijn gegraven, een soort grothuizen, die je alleen op dit eiland ziet. Het bouwen en renoveren van huizen staat hier onder toezicht van de gemeente zodat de traditionele stijl behouden wordt. Op deze foto zie je de traditionele grotwoningen en de woningen die later zijn gebouwd. Wat een contrast…..

'500983' door jamievanommering '500983' door jamievanommering

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Oia

jamievanommering

Ja, Santorini is het meest toeristische eiland van de Cycladen, maar nee, je mag het voor geen goud missen!!! Het fotogenieke stadje Oia is de plek om te genieten van de zonsondergang. Wij sliepen niet in Oia, maar in de grootste stad Fira, en vonden het ontzettend leuk om vanuit Fira in een uurtje of drie naar Oia te wandelen. Als je deze wandeling start tegen het einde van de middag, kom je rond zonsondergang aan in Oia. Zodra de zon onder is, kun je (uiteraard na een maaltijd in Oia) weer per bus terug naar Fira.

'486699' door hansdewildt '486699' door hansdewildt

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Klimmen op Santorini

hansdewildt

Als je tijdens het eilandhoppen met de boot richting Santorini vaart kom je prachtige dorpjes tegen die boven op de kleurrijke vulkanische rotsen liggen. Wat opvalt is de hele klim die je moet maken om boven in zo’n dorpje te komen, of als je een hotelletje in zo’n dorpje hebt dat je dan flink moet afdalen om beneden een terrasje aan zee te pakken. Ja, je moet er wat voor over hebben om op dit prachtige eiland te verblijven, maar het is zeker de moeite waard want de kleuren zijn onwerkelijk mooi. (Deze foto is gemaakt met een polarisatiefilter)

'462902' door JokevanRooijen '462902' door JokevanRooijen

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Santorini / Oia

JokevanRooijen

Santorini, overzicht over Oia. Voor deze foto ben ik wel even op het dak van dit kerkje gaan staan, hun bouwstijl schept hier wel de mogelijkheid toe :-) Santorini (Thira). Het eiland Santorini is zonder twijfel het meest opmerkelijke van de Griekse eilanden. Santorini, dat het zuidelijkste eiland van de Cycladen is, heeft zijn huidige vorm te danken aan de diverse vulkaanuitbarstingen die hier door de eeuwen heen hebben plaatsgevonden. Dit eiland dat vóór de 15e eeuw voor Chr. nog rond was, heeft nu min of meer het uiterlijk van een halve maan. De rest van het eiland is in de zee verdwenen en aan de randen van de kraters hebben de bewoners later huizen, dorpen en kerken gebouwd. Deze dorpen liggen op ongeveer 300 meter hoogte en het uitzicht op de zee is onbeschrijfelijk mooi. Santorini heeft een fascinerende en tegelijkertijd indrukwekkende. Bij het naderen van het eiland en het zien van de caldera (krater) en de vulkaan raak je meteen al onder de indruk.

'435343' door DennisWierenga '435343' door DennisWierenga

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

De deur die nergens..

DennisWierenga

Ik klopte aan, maar niemand deed open, Ik keek door het raam en zag niets aan de andere kant. Ik zocht naar een bel, maar kon die niet vinden. Ook een klink of sleutelgat ontbrak. Een lampje ernaast dat was er wel. En een energiemeter, maar wat die dan meet? Niemand kon het me zeggen. Nog een maal riep ik door het raampje "Hallo wat is dit voor vreemd poortje" maar opnieuw was de stilte de enige respons. Ik gaf het op en liep het trapje aan de rechterkant af. Na drie treden wierp ik een laatste blik naar achter. Nog net zag ik aan de voorzijde een zwarte schim naar binnen gaan en hoorde de deur weer dichtslaan. Even bleef ik nog staan maar aan de achterkant kwam er niemand uit!

'316658' door luten '316658' door luten

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Romantisch in Oia

luten

Het is wel dringen geblazen bij de kasteelruïne van Oia. En dan is het nog pas mei. Maar de sfeer is gemoedelijk en langzaam maar zeker komt de ondergaande zon onder de wolken vandaan. Overal zie je mensen foto's maken maar wat is nu de beste plek? deze toch? Nerveuze mannen met dure spullen rennen zelfs heen en weer op zoek naar de perfecte locatie. Het is altijd lastig belichten in deze situaties. Vandaar een lichte HDR bewerking. Geslaagd?

'494493' door hansdewildt '494493' door hansdewildt

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Trappen en nog eens..

hansdewildt

Santorini; een eiland dat alleen maar bestaat uit een vulkaan. Elke dorpje bestaat uit hoogteverschillen zoals hier Oia. De ene helling na de andere en altijd weer die trappen. Naar de bakker omhoog / omlaag , naar de market omhoog / omlaag…trappen en nog eens trappen. Wel bij elke bocht een ander uitzicht; het ene nog mooier dan het andere… Een prachtig eiland om te bezoeken tijdens het eilandhoppen !

'463248' door JokevanRooijen '463248' door JokevanRooijen

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Nea Kameni / Santorin

JokevanRooijen

Nea Kameni / Santorini, In het centrum van de Santorini Caldera, lig het eiland Nea Kameni, dit is een onbewoond en vulkanisch / lava eiland waar je als bezoeker / toerist een excursie naar kunt maken, bij dit uitstapje krijg je gelijk de mogelijkheid om Santorini vanaf het water te bekijken wat absoluut de moeite waard is! Santorini Caldera : (een Caldera is een komvormige krater) Het gebied van Santorini bevat een groep eilanden die door vulkaan uitbarstingen verspreid werden in Thera (Santorini) Thirasia, Aspronisi en Nea Kameni De Santorini Caldera is ongetwijfeld een van de natuurlijke wonderen op de planeet aarde. De vulkanische explosie die zich hier 3500 jaar geleden voorgoed veranderde op de topografie van de Middellandse Zee. Het landschap bestaat uit staal-rotsen en kliffen die de hemel bijna raken, de caldera heeft een hoogte die varieert tussen de 150-350 meter. De caldera van Santorini is eigenlijk een bassin, vier mijl (bijna 6.5 km) in diameter waarin wetenschappers en archeologen een verband leggen met de mythe van Atlantis.

'458533' door jamievanommering '458533' door jamievanommering

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Santorini

jamievanommering

Santorini, het bekendste eiland van de Griekse cycladen. En het meest toeristische, maar ook het meest spectaculaire. Santorini staat bekend om haar fantastische zonsondergangen. Deze foto is geschoten vanuit Oia, net nadat de zon onder is en de lucht deze mooie kleuren aanneemt.

'502530' door RobHoekstra '502530' door RobHoekstra

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Het bekende Santorini

RobHoekstra

Het is er druk, heeeeel druk. En dan helemaal wanneer er net weer een cruiseschip heeft aangemeerd. Oia, het kleine witte dorpje op de rand van de Caldera, is een drukbezochte plek. Niet onterecht want het ligt natuurlijk ook op een waanzinnig gaaf plekje.

'407013' door TravelGoom '407013' door TravelGoom

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Oia en de wolk

TravelGoom

Een witte wolk doemt op achter het kleurrijke Oia op de noordpunt van Santorini. Zo rustig als het er in de winter is zo vol kan Santorini in de zomer zijn als de cruiseschepen het eiland aandoen. Dat verschil is ook terug te zien in de prijzen, ga daarom vooral buiten het hoogseizoen.

'411582' door re-lex '411582' door re-lex

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Blauwe daken

re-lex

Dit maal wel een foto met de typerende blauwe daken die hand in hand gaan met het idyllische Griekse eiland; Santorini. De dorpen zijn gebouwd op tegen de kliffen van dit eiland dat in feite de rand van een vulkaan krater is.

'501361' door hansdewildt '501361' door hansdewildt

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Uitzicht op..

hansdewildt

Oia is een schilderachtig dorp op het eiland Santorini dat gebouwd is op de kleurrijke rotsen van een vulkaan. Het is één van de meest gefotografeerde plekken van Santorini. Er groeit niets op deze vulkanische rotsen, maar de kleuren van deze vulkaan zijn prachtig. Vanaf een hoogte van 300 meter heb je een prachtig uitzicht op de baai waar je vele boten en bootjes ziet varen. Zoek een mooi terrasje op en geniet van een heerlijke Griekse maaltijd, een goed glas wijn en van het schitterende uitzicht. (even uitklappen svpl)

'510373' door RobHoekstra '510373' door RobHoekstra

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Gezellige wirwar

RobHoekstra

Als je van een beetje slenteren houdt dan is Oia een aanrader. Natuurlijk is Oia het meest bekend om z'n prachtige uitzicht over de Caldera en z'n ontelbare ladingen cruisetoeristen. Daarnaast is het ook gewoon een gezellig dorpje met smalle straatjes en leuke trapjes. Achter elk hoekje tref je wel weer een klein cafe'tje, B&B of boetiekje. Absoluut niet van de gebaande paden maar voor mij een op en top vakantieplekje.

'518976' door hansdewildt '518976' door hansdewildt

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Wit dorpje Oia !

hansdewildt

Het is er druk op Santorini en terecht want het is een schitterend eiland. Ook letterlijk, want als de zon schijnt schittert het mooie dorpje Oia vanwege de witte huisjes, straatjes en zelfs het landschap. Als je goed kijkt zie je midden op de foto dat zelfs de lavarotsen wit geschilderd zijn. Een waanzinnig gaaf dorpje….

'516515' door RobHoekstra '516515' door RobHoekstra

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Volle bak

RobHoekstra

Hier een deeltje van de wirwar aan huisjes in het plaatsje Oia. Gezellig plaatsje om een weekje vakantie te vieren. Lekker eten, slenteren en genieten van de mooie uitzichten. Voor het dichtstbijzijnde strand moet je wel even de scooter pakken.

'497851' door hansdewildt '497851' door hansdewildt

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Komen en gaan !

hansdewildt

Oia is een schilderachtig dorp in het noorden van het eiland Santorini Het dorp ligt op meer dan 300 meter hoogte op de top van de kleurrijke rotsen van de vulkaan en is één van de meest gefotografeerde plekken van Santorini. Er groeit niets op deze vulkanische rotsen, maar de kleuren van deze vulkaan zijn prachtig. Veel toeristen die Santorini een paar dagen willen bezoeken komen met de boot en zijn aan het eilandhoppen. Ze komen van Paros of Naxos of zelfs van Mykonos of het vaste land van Griekenland. Het is hier op dit mooie vulkanisch eiland een komen en gaan van boten en bootjes. Prachtig om te zien !

'495928' door robgreeve '495928' door robgreeve

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Oia

robgreeve

Santorini is één van de mooiste eilanden van Griekeland. Het is ontstaan na een vulkaanuitbarsting. Boven op de kliffen heb je leuke dorpjes met schitterende wit gekalkte huisjes die kriskras door elkaar staan en veelal met een schitterend uitzicht over de galdera.

'441735' door hansdewildt '441735' door hansdewildt

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Klassieker !

hansdewildt

Een klassieker en meest gefotografeerde beeld op Santorini. De zon gaat onder, maar schittert nog op het prachtige blauwe water. Achter, de overblijfselen van de vulkaanuitbarsting die het eiland deed splitsen in meerdere delen. Vergeet dit mooie eiland niet tijdens het eilandhoppen !

'486279' door JokevanRooijen '486279' door JokevanRooijen

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Thira

JokevanRooijen

Santorini is ontstaan door een gigantische vulkaanuitbarsting. Het eiland is bergachtig met steile rotswanden. Op Santorini zijn vele felwitte huizen met blauwe koepels te vinden zoals je ze in een catalogus aantreft. Deze huizen zijn vaak op hellingen gebouwd. De kustlijn kent enkele mooie zand- en kiezelstranden die een schitterend uitzicht bieden over andere Griekse eilanden en de zonsondergang. Verder staat het eiland bekend om de traditionele ezeltochten in de hoofdstad en de vele ruïnes die over het eiland verspreid zijn.

'517449' door hansdewildt '517449' door hansdewildt

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Hoog, hoger in Oia !

hansdewildt

Oia is een schilderachtig dorp in het noorden van het eiland Santorini Het meest indrukwekkende van Oia is het prachtige uitzicht op de zee. Het dorp ligt op meer dan 300 meter hoogte op de top van de kleurrijke rotsen van de vulkaan. Het ene straatje en huisje is hoger dan het andere en allemaal verbonden met trapjes. De meeste huizen zijn in pastelkleuren geschilderd, maar ik vond nog een wit hoekje…wel in de avondzon !

'520219' door hansdewildt '520219' door hansdewildt

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Ezeltjes !

hansdewildt

Santorini is eigenlijk een grote bezienswaardigheid. Verspreid over het eiland kom je zoveel mooie, leuke en unieke dingen tegen om te ontdekken en te bekijken. Wat je niet mag missen is het hoofdstadje Fira met de witte kerken met blauwe koepeldakjes, de zonsondergang hier en de interessante musea. Een wandeltochtje naar beneden naar de oude haven is leuk en ga terug omhoog achterop de rug van een ezel. Zo staat het in de folder, maar persoonlijk vind ik het erg zielig voor de ezeltjes. Ik ga dan toch liever te voet, maar er is tegenwoordig ook een alternatief: de kabelbaan. Niet zo spannend, maar wel beter voor de ezeltjes…

'462891' door robgreeve '462891' door robgreeve

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Mooi wit is niet...le

robgreeve

Wij waren op vakantie op Kreta en zijn een dagje naar Santorini gegaan. Wat een schitterend eiland, met mooie kliffen, fotogenieke huisjes, gezellige terrasjes met schitterend uitzicht