Griekenland feestdagen

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Griekenland, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Griekenland, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

1 januari – Nieuwjaarsdag

6 januari – Driekoningen
Viering van twee gebeurtenissen van de Bijbel: het bezoek van de Drie Koningen en wanneer Johannes de Doper Jezus heeft doopt.

25 maart – Onafhankelijkheidsdag
Viering van dat Griekenland in 1821 onafhankelijk werd van Turkije.

5 & 6 april – Pasen
Het belangrijkste religieuze feest in Griekenland en wordt vooral gevierd door de Christenen.

1 mei – Dag van de Arbeid
Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers te herinneren.

24 & 25 mei – Pinksteren
Tijdens Pinksteren wordt herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde over de apostelen.

15 augustus – Hemelvaart Maria
De dag dat Maria naar de hemel gaat en wordt herenigd met Jezus.

28 oktober– Ochi dag
Herdenking van het ultimatum  van Mussolini dat Griekenland negeerde op 28 oktober 1940.

25 en 26 december – Kerstmis

Informatie over Griekenland

Meer Griekenland inspiratie

'477596' door smalfait '477596' door smalfait

Griekenland

Griekenland

Kastelorizo/Meis,...G

smalfait

Vanuit het Turkse Kas kun je in een half uurtje overvaren naar het Griekse eilandje Kastelorizo (in het Turks: Meis). Een klein (9.2 km2) en lieflijk eilandje waar je wel een dagje kunt vertoeven. Je komt aan in een haventje met wat restaurantjes. Op het eiland wat kerkjes, een kasteel, typisch Griekse huizen. Het is een rotsachtig eiland en met een grote stenen trap kun je naar boven klimmen voor een prachtig uitzicht over zee en het eiland. Maar.........eer je er bent......Het was voor ons nogal een onderneming. Er gaat dagelijks een veerboot, maar die ging voor onze neus weg. Net te laat dus. Maar een vriendelijke visser wilde ons wel met zijn boot brengen. Over de prijs onderhandeld en paspoorten inleveren. Paspoorten inleveren????? Je gaat natuurlijk naar Grieks grondgebied dus moet er een stempel in. Visser springt op brommertje om vervolgens een hele tijd weg te blijven. Hmmm....is dat nog te vertrouwen? Ja dus want daar kwam hij weer aan. Op de boot. Nu was de zee vrij wild dus we hebben behoorlijk veel moeite moeten doen om ons vast te kunnen houden. Dit zorgde al liggend op wat kussens op het voordek voor hilarische taferelen en met de slappe lach is het moeilijk vasthouden. Een half uur heeft nog nooit zo lang geduurd. Bijgekomen van het lachen een rondje eiland gewandeld. We waren in het voorjaar dus was het nog behoorlijk rustig. Leuke doorkijkjes, echt anders dan het Turkse waar we vandaan kwamen en een rust......heerlijk. Naar boven gewandeld voor het uitzicht en een lekkere Griekse yoghurt met honing gegeten op het terras. Je zit zo in een andere wereld voor 1 dag. Echt de moeite waard. In de zomer zal het vermoedelijk drukker zijn en het eiland wordt ook gebruikt voor de zgn. "visumtoeristen". Maar toch....ik ben verder nog nooit in Griekenland geweest en heb deze dag toch cultuur kunnen proeven. Maar als tip: zorg dat je echt op tijd in Kas bent. Ook als je met de veerboot gaat moet je je paspoort even inleveren en dat kost nog wel eens wat tijd. Ook bij terugkomst in Kas moet er weer in stempel in omdat je dan weer in Turkije aankomt..... Er zijn mooie foto's te maken en bij rustige zee is de overtocht ook om van te genieten met een prachtige helderblauwe zee en enerzijds Turkije en anderzijds Griekenland. Veel plezier!

'470080' door Jelle51 '470080' door Jelle51

Griekenland

Griekenland

Wandelen op Thasos

Jelle51

Thassos is het meest noordelijke eiland van Griekenland. Met een mooie natuur en prachtige stranden is Thassos misschien wel één van de mooiste eilanden van het land. Het toerisme is er nog relatief kleinschalig en overal vind je de typisch Griekse sfeer. Zelfs in de zomermaanden kun je er nog strandjes vinden die je met vrijwel niemand hoeft te delen. In het 'binnenland' vind je beekjes, watervallen en authentieke dorpjes. Op Thasos kun je geweldig mooie wandelingen maken. Er is een rijke flora en fauna, wij hebben in het voorjaar verschillende orchideeen in bloei gezien. In het voorjaar van 2006 hebben wij dit prachtige eiland bezocht en vier dagen gewandeld met Roos Gruwel, zij is een Nederlandse die al ruim twintig jaar op Thasos woont. Zij was lerares biologie en kent het eiland als geen ander. In samenwerking met de reisorganisatie Holland International en Arke organiseert Roos wandeltochten op Thassos. Tijdens de wandelingen vertelt ze bijzondere verhalen over de natuur, de mythologie en de manier waarop de bevolking al eeuwenlang in harmonie met deze natuur op Thassos leeft. In het boekje Wandelen op Thassos, dat Roos Gruwel zelf heeft geschreven staan verschillende wandelingen, die je op eigen houtje kan maken. Kijk voor meer informatie op http://www.gekopgriekenland.nl/thassos.htm Wilt u nog meer informatie? Neem contact op met Roos Gruwel e-mail:roos.gr@gmx.net P.O.Box 37, 64004 Thassos, Griekenland tel.: 0030-2593062193 mobiele tel: 0030-6976830065

'509266' door RReintjes '509266' door RReintjes

Griekenland

Griekenland

Onbewoond eiland

RReintjes

Het kleine, op dieren na, onbewoonde groene eilandje Moni is rijk aan pijnbomen, tamme herten, geiten, konijnen, pauwen.....en dagjestoeristen. In de tweede wereldoorlog werd het door de Duitsers bezet, die er een bunker bouwden, met als doel de haven van Piraeus te verdedigen. S.v.p. openen.

Bekijk alle foto's en tips