Akropolis

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Orthodox met moderne trekjes

Akropolis,
Griekenland


Bovenop de Acropolis barst het van de toeristen, Japanners met hun klikkende camera's, Amerikanen die rijkelijk en luid strooien met hun superlatieven, Russen met nieuw geld die menen de baas van de wereld te zijn en zo kan ik nog wel even door generaliseren. Uiteraard zijn er ook een heleboel toeristen die niet aan de vooroordelen voldoen, ook uit Japan, Amerika en Rusland. Ook zie je veel Grieken, al dan niet geëmigreerd en nu op bezoek in het moederland, die zelf een kijkje komen bij het wereldberoemde culturele erfgoed waarvan er zoveel te bekijken is in Griekenland.
Over de Orthodoxe priesters had ik ook vooroordelen, want Orthodox is dat niet hetzelfde als conservatief? De ouderwetse donkere gewaden werken mee aan het opbouwen van mijn vooringenomenheid. Want die zullen net als de Amish in Amerika wel verstoken blijven van moderniteiten.
Ach en af en toe prik je in een keer door zo'n vooroordeel heen, als je een Griekse Pappa (priester) plotseling met een moderne camera in de weer ziet.