Frankrijk feestdagen

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Frankrijk, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Frankrijk, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

1 Januari – Nieuwjaarsdag

6 Januari – Drie koningen
Viering van de dag dat drie wijzen (later Koningen) een bezoek brachten aan het kind Jezus, met behulp van een wonderlijke ster die hen daarnaartoe had geleid.

6 maart – Fête de grand-mère
Feestdag ter ere van grootmoeders.

22 April – Goede vrijdag
De dag dat wordt stilgestaan bij het lijden en sterven van Jezus Christus.

24 & 25 April – Pasen
Herdenking dat Jezus de derde dag na zijn kruisiging is opgestaan uit de dood. In Frankrijk verstopt niet de paashaas de eieren, maar een vliegende klokken.

1 Mei – Dag van de Arbeid
Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

8 Mei – Fête de la Victoire (Bevrijdingsdag)
Herdenking van de dag dat Frankrijk werd bevrijd.

12 & 13 Juni – Hemelvaartsdag
De herdenking van Jezus die is opgevaren naar God in de hemel.

19 Juni – Pinksteren
Tijdens Pinksteren wordt op de vijftigste dag na Pasen herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde over de apostelen.

21 Juni – Fête de la Musique
Al sinds een aantal jaar vindt het Muziekfeest jaarlijks plaats in alle Franse gemeenten. Op deze dag mag iedereen zijn of haar muzikale talenten laten horen.

14 Juli – Quatorze Juillet
Herdenking van de bestorming van de vroegere gevangenis Bastille in 1789. Veel Fransen zagen het vrijlaten van de gevangenen als het begin van de revolutie.

15 Augustus – Hemelvaart Maria
De dag dat Maria naar de hemel gaat en wordt herenigd met Jezus.

1 November – Allerheiligen
Christelijk feest ter nagedachtenis van alle heiligen en martelaren.

11 November – Wapenstilstand
Herdenking van de wapenstilstand die op 11 november 1918 werd gesloten door de  Duitsers, Fransen en Engelsen.

17 November – Dag van de eerste Beaujolais
Sinds 1951 is het traditie om de eerste wijnen van dat jaar te promoten

6 December – Sint Nicolaas
Herdenking van Sint Nicolaas, de beschermheilige van de regio Lorraine. Niet heel het land viert Sinterklaas, maar het noorden en noord-oosten wel. De Sint rijdt in de Frankrijk niet op een paard, maar op een ezel.

25 & 26 december – Kerst

Informatie over Frankrijk

Meer Frankrijk inspiratie

'400252' door corriebalten '400252' door corriebalten

Frankrijk

Frankrijk

Ontdek Annecy

corriebalten

Deze mooie middeleeuwse stad aan het gelijknamige Lac d’Annecy ligt schitterend tussen de bergen van de Haute Savoie. Annecy (Savoyaards: Èneci) heeft een oud centrum met vele restaurantjes. Ook de markt in Annecy is een belevenis. Alle straatjes in het oude centrum staan propvol met kramen die ook weer boordevol liggen met de lekkerste lokale producten Slenter door de straatjes, langs de oude gevangenis, de blikvanger van Annecy. Wandel langs het mooie meer gelegen tussen de bergen. Markten: De markt vindt 3 dagen per week plaats van 07:30 tot 13:00 en wordt gehouden op dinsdag, vrijdag en zondag. Op zaterdag is er altijd de hele dag een antiekmarkt en een kunstmarkt. Dus genoeg markten in Annecy la Vieille Ville! Activiteiten; Je kunt fietsen huren in Annecy en de' Tour du lac d'Annecy' doen op goede fietspaden. Jaarlijks, in juni wordt Annecy de wereldhoofdstad van de geanimeerde Filmfestival. Tip; Ik parkeerde in Annecy in de grote parking Bonlieu in het centrum. Je staat dan onder het Office du Toerisme. Lekker makkelijk. Een stad om te ontdekken...

'520961' door Sanderopreis '520961' door Sanderopreis

Frankrijk

Frankrijk

Silhouet van de...Ver

Sanderopreis

Silhouet van de kliffen en bomen aan de westkant de Vercors, Frankrijk, net na zonsondergang. Op een korte winterkampeertocht eind december door dit heuvelachtige gebied was de sneeuw ver te zoeken, maar dat maakte de buitenervaring niet minder mooi.

'502154' door agrotewal '502154' door agrotewal

Frankrijk

Frankrijk

Ondergaande zon aan..

agrotewal

Ook zo van het mooie weer genoten vandaag? Zelfs hier aan de kust was het lekker warm en niet teveel wind. Dat was op het strand van Piemanson wel anders. Het stormde er zo hard dat buiten zitten onmogelijk was. Wel even de storm getrotseerd voor de mooie zonsondergang. Het strand van Piemanson ligt bij de Camargue en bestaat uit een hele harde brede zandplaat, waar je gewoon vrij op mag kamperen. Wat ook veelvuldig gedaan werd, er stonden eind mei tientallen campers, maar ook tenten en een enkele caravan. De zonsondergang vond ik prachtig net als de flamingo's die in kleine watertjes op zoek waren naar kreeftjes.

Bekijk alle foto's en tips