Noord Rijnland-Westfalen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Rijnland-Westfalen image

Een dagje naar Münster

Noord Rijnland-Westfalen
Duitsland
EvelineVanPutten

Een dagje naar Münster

Ondanks de vliegen die vannacht voorbij kwamen (en ter plekke alsnog door Gerben vermoord werden) hebben we lekker geslapen in onze oldtimerbus. Door de panoramische ramen kun je lekker naar buiten kijken. Echt super mooi, zo’n opkomende zon boven de graanvelden om ons heen! Even later kwamen Anna en Olger het ontbijt brengen. Het was lekker weer, dus konden we weer lekker buiten zitten. Ondertussen had Olger de houtkachel van het bad aan gemaakt. Na het ontbijt sprongen we onder de douche. Helaas was de douche nog niet warm genoeg… De volgende keer toch nog wat langer wachten! Toen Gerben ging aankleden, was Eveline naar de wc gelopen. Op een gegeven moment dacht Gerben dat Eveline weer terug was en begon een heel verhaal. Toen Eveline niet reageerde, draaide Gerben zich om. Hij begon te lachen. Het was niet Eveline die de bus in was gekomen, maar de hond van Anna en Olger!

Na het ontbijt zijn we op advies van Anna naar Münster gegaan. We kregen nog wat tips en printjes van dingen die we daar konden doen. Zo lief! Münster ligt op zo’n half uur rijden van onze oldtimerbus. Wat een leuke stad! Super leuke en sfeervolle huizen/gebouwen met leuke geveltjes in verschillende kleuren en modellen, veel terrasjes, veel kerken, veel bloemen, veel winkels en vooral ook veel mensen. We zijn eerst over de markt gelopen op de Domplatz. Echt een enorm grote markt met voornamelijk groente, fruit, bloemen, vlees, vis en (Nederlands!) snoep. Overal kun je dingetjes proeven en lekker eten aan de statafels. Zo hebben wij ook heerlijk genoten van een stuk puddinggebak. Toen het een beetje begon te regenen, zijn we wat gaan drinken op een terras bij de Lambertikirche. Gelukkig klaarde het snel weer op en zijn we lekker door de stad gaan lopen. Daarna zijn we naar de Aasee gelopen, een groot meer in het zuidwesten van de stad. We hebben een rondje om het meer gelopen, op de steiger in de zon gezeten en even later wat gedronken op een terras aan het water. Erg gezellig hier! Veel mensen, bootjes en waterfietsen! Via het slot (de naam weten we even niet meer…) en de botanische tuin zijn we weer terug gelopen naar het centrum. Onderweg hebben we nog een broodje gegeten en toen gingen we op zoek naar de haven. Volgens Olger was de haven een gezellige plaats met veel restaurantjes. Na een aardig eind gelopen te hebben kwamen we bij het water. Open gebroken straten, grote pakhuizen en volledig uitgestorven… Ook zagen we steeds zo’n bord met “verboden voor onbevoegden”. Zitten we hier echt goed? Na even zoeken kwamen we twee restaurantjes tegen, maar de gezelligheid ontbrak volledig. Het moet ergens anders zijn… We zijn een flink stuk terug gelopen en toen vonden we het. Een aantal restaurantjes aan het water en inderdaad meer gezelligheid. Hier zijn we neergeploft voor het avondeten.

Na het avondeten zijn we terug gelopen naar het centrum en onze parkeergarage. Even later waren we weer terug bij onze oldtimerbus. Het was een beetje regenachtig, dus besloten we om in de bus te gaan zitten. Reislog schrijven, spelletje spelen, vliegen vermoorden… je kunt je goed vermaken in zo’n bus! Ook Eveline deed een poging tot het vermoorden van een nachtvlinder. Volgens Gerben was dit hilarisch. Het ging namelijk zo: “oke ik ga het doen… dood! Dood! Dood! Dood! Whaaaaaaa!!”. Eveline sprintte de bus door en verschuilde zich achter Gerben. De vlinder bleek nog te leven, nadat hij toch minstens vier klappen op zich had gekregen…

Foto's

df272.jpg
df272.jpg
EvelineVanPutten
7fe01.jpg
7fe01.jpg
EvelineVanPutten
f951d.jpg
f951d.jpg
EvelineVanPutten