Mecklenburg foto's & tips

'127687' door konne000 '127687' door konne000

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Langs de maan!!

konne000

Kraanvogels die hier precies voor de maan langstrekken!!

'499273' door noiram '499273' door noiram

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Sellin, Seebrücke

noiram

De mooie pier van Sellin met zijn romantische restaurant op het water is de langste pier op Rugen, deze is 394 meter lang en biedt een prachtig uitzicht op de blauwe Ostsee. De pier is eind 19de eeuw gebouwd en hiermee begon een periode van rijke badcultuur. Het is de belangrijkste attractie van de leuke stad.

'489814' door noiram '489814' door noiram

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Terug in de tijd op..

noiram

Even terug in de tijd op het eiland Ruegen in Noord Duitsland. In de twintiger jaren was het eiland een hit en trok veel badgasten vanuit de regio Berlijn. Deze pier is zo'n twintig jaar geleden mooi gerestaureerd en de sfeer is er perfect...je maakt een wandeling over de houten pier naar het restaurant waar je vlak boven de branding een heerlijke Kaffee mit Kuchen verorbert!

'492056' door noiram '492056' door noiram

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Putbus op Ruegen, de.

noiram

Het witte stadje Putbus op het Duitse eiland Ruegen. Het werd de residentie van de Duitse vorst Wilhelm Malte zu Putbus die het er vanaf het begin van de 19de eeuw voor het zeggen had. Hij liet er een perfect rond plein aanleggen. Als voorbeeld diende het Circus in de Engelse badplaats Bath. In het midden een obelisk ter ere van hemzelf en eromheen prachtige witte huizen voor zijn familie en gevolg. Acht paden lopen vanuit het midden naar de buitenkant van de cirkel, dus op de foto is slechts een klein deel van het grote plein te zien.

'491514' door noiram '491514' door noiram

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Niet...hoogtevrees-pr

noiram

De klim over de wenteltrap in de grote toren van Jagdschloss Granitz zal niet voor iedereen een plezierige ervaring zijn, want die trap met zijn 154 treden, is lang en smal. De prachtige opengewerkte treden geven extra gevoel van diepte... De beveiliger onderaan de trap ziet er op toe dat het niet te druk wordt en dat je geen zonnebril ophebt, die moet af. Eén op de vijf toeristen verliest iets of struikelt, vertelde hij... Als je de klim aandurft, dan wacht je vanaf de toren, die 144 meter boven de zeespiegel ligt, een prachtig uitzicht over Rügen!

'490944' door noiram '490944' door noiram

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Machtig uitzicht vana

noiram

In het zuidoostelijke heuvellandschap op Rugen ligt de 107 meter hoge heuvel Granitz. Op deze heuvel is het Jachtslot Granitz gebouwd door een van de eerste Duitse bestuurders die na 1815 hier de scepter zwaaiden. Het uitzicht vanaf de uitzichttoren van dit slot laat in de verte het witte stadje Putbus zien, het hoofdkwartier van Wilhelm Malte zu Putbus I.

'495015' door noiram '495015' door noiram

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Twee?

noiram

Hoog in het Noorden van het eiland Rugen vind je Kap Arkona. Een indrukwekkende afgrond van 45 m boven de Oostzee. Boven op die kaap staan twee vuurtorens: een vierkante die in 1827 in opdracht van de Pruisische regering werd gebouwd en een modernere die 'm moest vervangen uit 1902. De oude bleef gewoon staan, gelukkig! Leuk om te bezoeken en met prachtig uitzicht!

'490682' door noiram '490682' door noiram

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Kap Arkona...beter te

noiram

Het eiland Rugen is bekend om de zogenaamde Kreidefelsen, de krijtrotswanden langs de oostelijke kustlijn. Op de foto de Kap Arkona in het noordoosten. Je kunt deze rotspunt bereiken en bezoeken, maar als je er op staat, dan zie je hem niet. Leuk om vanaf deze Kap naar het dorpje Vitt te lopen, af en toe langs duizelingwekkende diepten, zodat je bij bepaalde uitzichtpunten de mooie witte wand wel goed ziet. Ook kun je beneden langs lopen; een heel smal kiezelstrandje en een trap naar beneden (en weer omhoog in Vitt), maakt dat mogelijk.

'490147' door noiram '490147' door noiram

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Katjes aan de boom

noiram

De katjes aan deze boom zijn langzaamaan klaar om over te gaan naar de volgende fase! Op een bepaald moment barsten de knopjes open en dan komt het stuifmeel vrij. Ik zag dit tijdens een wandeling op het eiland Ruegen in Duitsland, waar de natuur op uitbarsten staat! Alles komt langzaam uit, heel mooi frisgroen en geel, prachtig!

'490572' door noiram '490572' door noiram

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Sassnitz

noiram

Een van de badplaatsjes op Ruegen is Sassnitz. De Altstad bestaat uit een compacte wirwar van wat straatjes die met behulp van trappen met elkaar vebonden zijn en allemaal uitkomen op de boulevard beneden. Daar vind je dan uiteindelijk het haventje en vele restaurantjes waar de verse vis op allerlei manieren geserveerd wordt...

'495244' door noiram '495244' door noiram

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Rietgedekt kerkje!

noiram

Na een wandeling van Kap Arkona naar het piepkleine vissersdorp Vitt op Rügen werden we even buiten dit dorp nog verrast door dit bijzondere kerkje. Nadat we het dorp bekeken hadden (10 oude rietgedekte huisjes, een haventje, een herberg en een restaurantje...erg leuk!) wandelden we naar de parkeerplaats. Een eindje buiten de woongemeenschap dus dit kerkje, eenzaam op de heuvel. Apart! Het was open en ingericht voor de dienst.

'492733' door noiram '492733' door noiram

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Strandkörben

noiram

Het strand bij het plaatsje Binz op het eiland Rügen ademt een aangename strandsfeer. Een lange pier waarvandaan de rondvaartboten vertrekken, een wandelboulevard met terrasjes en winkeltjes, witte villa's met opengewerkte houten balkons en dakstijlen en natuurlijk heerlijke stranden met een azuurblauwe zee. De typisch Duitse strandstoelen zijn voor een tientje per dag te huur, voor twee personen! Op de foto is het nog iets te fris, maar vandaag zullen ze allemaal bezet zijn!

'490499' door noiram '490499' door noiram

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Villa Li, Sellin

noiram

Het eiland Rugen is eeuwen terug in Deense handen geweest, maar ook behoorde het eens bij Zweden..in 1815 werd het toegevoegd aan het Pruisische rijk en hebben enkele vorsten in het geslacht Malte zu Putbus hier hun residentie gehad. Zij stichtten hier een badcultuur, met vele badplaatsen aan de Oostzee. Nu nog bepalen eeuwenoude villa's, vaak fraai gerestaureerd, de sfeer op het mooie eiland. Villa Li staat in Sellin, een van de mooie stadjes aan de oostkust.

'492463' door noiram '492463' door noiram

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Claustrofobisch..

noiram

Onlangs plaatste ik een foto van de onderzeeër HMS Otus, die in de haven van Sassnitz (Duitsland) te bezichtigen is. Deze Engelse duikboot heeft 30 jaar dienst gedaan totdat hij in 1990 vervangen werd. Nu is het dus een museum. Wonderlijk hoe iedere vierkante centimeter benut wordt, hoe klein de ruimtes zijn en de slaapplaatsjes. Hier zie je een deel van het interieur van het 90 meter lange schip. Je moet wel over een beetje lenigheid beschikken om het allemaal te bekijken want je moet een keer of 5 door een rond gat van ongeveer een meter kruipen....en dan, na een uurtje of wat, dan mag je weer naar buiten...pffff...je zult er maandenlang bivakkeren, met een stuk of 60 collega's...

'140271' door konne000 '140271' door konne000

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Krijtrotsen

konne000

Krijtrotsden aan de oostkant van het eiland Rügen, schitterend mooi!!

'493005' door noiram '493005' door noiram

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Koetshuis en smidse

noiram

In het witte stadje Putbus op Rügen is in de 18de eeuw een Engels landschapspark aangelegd door de toenmalige vorst Wilhelm Malte zu Putbus. Op de foto het koetshuis en links de voormalige smidse. Er zijn tegenwoordig een hotel en een galerie in gevestigd.

'126791' door konne000 '126791' door konne000

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Kraanvogels op Rügen

konne000

Rügen wordt door de kraanvogels als tussenstop gebruikt om bij te eten voor hen lange tocht naar Spanje. Deze herfstvakantie zaten er 60.000!!!

'413469' door konne000 '413469' door konne000

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Even rust

konne000

Kraanvogels op weg van de broedgronden in het Hoge Noorden naar de warmte in het zuiden. Duizenden en duizenden komen voor een eet-en rustpauze een weekje naar Rügen, voordat ze verder vliegen richting Lac du Dèr bij Parijs en vervolgens verder naar Spanje en Afrika!

'492181' door noiram '492181' door noiram

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Krijtrotsen Rügen

noiram

Vanuit de pier in Sellin aan de oostkust is dit het zicht op de havenplaats Sassnitz. Hiervandaan vertrekken grote vrachtschepen naar Scandinavie en ook naar Sint Petersburg. Ook zie je als je goed kijkt de witte krijtwanden die vanaf de Oostzee mooi te aanschouwen zijn met bootjes vanuit Sassnitz.

'494521' door noiram '494521' door noiram

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Seebrücke Sellin

noiram

De 500 meter lange Seebrücke van Sellin is een getrouwe kopie van de pier die in 1907 geopend werd. Destijds gebouwd om gasten vanuit de Oostzee vanaf grote luxe schepen te kunnen ontvangen in de badplaats. De pier werd verwoest door ijsschotsen in de veertiger jaren. Vooraan op de pier vind je een aantal gezellige restaurants in luxe badstijl, verderop is het rustiger en biedt het platform een heerlijk uitzicht over de zee en de mooie kustlijn van het eiland.

'253700' door TravelGoom '253700' door TravelGoom

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Schwerin

TravelGoom

Voor mij met Neuschwanstein en een beetje kasteel de Haar het beeld van een sprookjeskasteel. Op een schiereiland in het aan de stad grenzende meer. Schloss Schwerin is een plaatje.

'519905' door konne000 '519905' door konne000

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Koevink liefde

konne000

Als ze het goed gedaan hebben deze liefdesdans, komen er komend voorjaar en zomer weer vele Koevinkjes (Aphantopus hyperantus). Komen voor op graslanden van weiden en bermenb tot open plaatsen in bossen. Hij/zij is 4,5 -5 cm. groot. De bovenzijde van de vleugels is roestbruin en heeft meestal niet deze geelomrande zwarte oogvlekken! Op naar het voorjaar!

'408964' door konne000 '408964' door konne000

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Mooi bundeltje

konne000

Bij het zoeken naar paddenstoelen heb je toch ook wel een dosis geluk nodig. Vele paddenstoelen zijn reeds vertrapt of omver geschopt door niet oplettende wandelaars of los rennende honden! Dus een helemaal gave zwam is vaak zeldzaam. Hier een bundelzwam die de boom doormidden deelt!

'175323' door jvanmil '175323' door jvanmil

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Vosje

jvanmil

Na een tijdje door het bos in nationaal park Müritz gelopen te hebben, kwamen we uiteindelijk op een oud grasland aan. Daar midden op was een vossenhol met 5 jongen. Door rustig te gaan zitten wachten kwamen ze uiteindelijk weer uit het hol. We hebben ons ruim anderhalf uur vermaakt met het fotograferen van de vosjes. (tip: groot bekijken!)