Mecklenburg beste reistijd

Het weer in Mecklenburg

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Mecklenburg te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Mecklenburg? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Mecklenburg

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Oost Mecklenburg:De beste reistijd voor Mecklenburg is mei, juni en september. Het Duitse klimaat komt grotendeels overeen met het Nederlandse, met neerslagrijke winters en soms warme zomers. Het voorjaar is de tijd bij uitstek om door steden te slenteren en je eerste terrasje van het jaar te pakken. Het land is het gehele jaar goed te bezoeken. In het najaar is Mecklenburg een aanrader,  de bossen kleuren prachtig goud en je omzeilt het massatoerisme.


Reisadvies
Voor Mecklenburg geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
3 mei Dag van de Eenheid en in oktober Oktoberfest in München.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Mecklenburg

Beste foto's & tips van Mecklenburg

'127687' door konne000 '127687' door konne000

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Langs de maan!!

konne000

Kraanvogels die hier precies voor de maan langstrekken!!

'499273' door noiram '499273' door noiram

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Sellin, Seebrücke

noiram

De mooie pier van Sellin met zijn romantische restaurant op het water is de langste pier op Rugen, deze is 394 meter lang en biedt een prachtig uitzicht op de blauwe Ostsee. De pier is eind 19de eeuw gebouwd en hiermee begon een periode van rijke badcultuur. Het is de belangrijkste attractie van de leuke stad.

'489814' door noiram '489814' door noiram

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Terug in de tijd op..

noiram

Even terug in de tijd op het eiland Ruegen in Noord Duitsland. In de twintiger jaren was het eiland een hit en trok veel badgasten vanuit de regio Berlijn. Deze pier is zo'n twintig jaar geleden mooi gerestaureerd en de sfeer is er perfect...je maakt een wandeling over de houten pier naar het restaurant waar je vlak boven de branding een heerlijke Kaffee mit Kuchen verorbert!

Laat kaart zien

Laatste Mecklenburg artikelen

Nelleke Noordervliet: ‘Laat dat fototoestel eens thuis!’

In elk boek wat auteur Nelleke Noordervliet schreef lees je wel iets terug van haar reizen. Zo is het hoofdpersonage uit 'Gigengacks reizen' geïnspireerd op haar eigen reiservaringen. We spraken haar over het verschil tussen een toerist en een reiziger. Haar tip: ‘Laat dat fototoestel nou eens thuis...

In elk boek wat auteur Nelleke Noordervliet schreef lees je wel iets terug van haar reizen. Zo is het hoofdpersonage uit 'Gigengacks reizen' geïnspire...