Hamburg, Duitsland image
Lkoedam

Hamburg, Duitsland

Berlijn? Op het menu van Duitse steden is het slechts het voorgerecht dat iedereen al kent. De hoofdmaaltijd is daarentegen een verrassing: tongstrelend, een feest voor het oog, stoer en tegelijkertijd fijnzinnig. Van harte aanbevolen voor en door fijnproevers: Hamburg!





Strandpauli



Trek in Hamburg



De Havenstad, de Handelsstad, de Tweede Stad. Het zijn de gebruikelijke benamingen voor Hamburg. Maar ze doen de Noord-Duitse metropool, die in de middeleeuwen groot is geworden als lid van de Hanze, geen eer aan. De andere associaties die buitenstaanders met de stad hebben - als ze die al hebben - helpen evenmin: de groezelige rosse buurt rondom de Reeperbahn, grijze dokken en industrie.



De Hamburgers zelf schijnt het niet te deren - die vinden het allang best dat alle aandacht naar Berlijn gaat en zij ongestoord door toeristen en andere wijsneuzen van een van de aangenaamste, rijkste steden ter wereld kunnen genieten. Dat is het grote geheim van Hamburg - in de gezellige, voornamelijk negentiende-eeuwse en opvallend groene buurten rondom het centrum is het heerlijk flaneren, winkelen, eten en uitgaan. De ooit grauwe oevers van de rivier de Elbe hebben zich ontpopt tot culinaire en culturele hotspots terwijl de meren in en rondom de stad uitnodigen tot zeilen, fietsen en picknicken. Ontdek Duitslands grootste stadsgeheim deze zomer zelf!



Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 34



Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is.